DoCoS houdt gelijke tred met RCL

DoCoS heeft in zijn eerste thuisduel gelijk gespeeld tegen RCL: 1-1. Simon Jouby tekende voor de belangrijke gelijkmaker.

LEIDEN, 30 september 2017 – DoCoS heeft met een sterke slotfase tegen RCL een gelijkspel gepakt. Bij rust leidde de aanvallend en dominant spelende bezoekers met 0-1 door een ongelukkig eigen doelpunt van DoCoS. Na rust kon RCL de voorsprong niet uitbouwen en werd DoCoS in de slotfase sterker. Simon Jouby tekende voor de gelijkmaker. Het is na twee nederlagen, vorig seizoen, voor het eerst dat DoCoS een punt pakt tegen RCL.

In de eerste streekderby in dit seizoen kreeg DoCoS in zijn eerste thuisduel RCL op bezoek dat geldt als een van de promotie- en kampioenskandidaten. De bezoekers namen het spel in handen maar het was niet zo dat DoCoS zich beperkte tot tegenhouden. Daar waar mogelijk kwam DoCoS er uit en kreeg ook goede kansen. Mitchel Klein had een paar beste kansen, maar vond de RCL-doelman op zijn weg. Ook RCL kreeg kansen om de score te openen maar Melvin van Gent, vorig jaar nog bij DoCoS, en enkele andere Leiderdorpers vonden doelman Mitchel van Abswoude op hun weg.

Qua spel was RCL dominant, qua kansen hielden de beide ploegen zich evenwicht. Die balans werd een dikke vijf minuten voor rust verstoord. Isi Adema ontsnapte op de rechtervleugel, gaf de bal voor en daar probeerde Pieter Maat, zojuist ingevallen voor de geblesseerd geraakte Steven Knijnenburg, de bal te onderscheppen. Ongelukkigerwijs verdween de bal via Maat in het doel van DoCoS: 0-1.

Beste kans

Na rust had Adema, de nieuwe vleugelspits van RCL, de voorsprong kunnen uitbouwen, maar hij wist niet hoe hij de uitlopende doelman Mitchel van Abswoude moest verschalken. Het was de beste kans van de bezoekers in de tweede helft, die via spits en topscorer Thom Wijnalda ook nog een paar mogelijkheden had. Maar doelman Van Abswoude was vandaag door een Leiderdorper niet te passeren.

DoCoS had meer snelheid in de voorhoede door het invallen van Nils Slingerland. De linkerspits stond ook aan de basis van een prima aanval in het eerste kwart van het tweede bedrijf. De bal werd uit zijn voorzet door Lars de Ridder ingeschoten, maar ging helaas via de lat over. De Ridder stichtte met zijn voorzetten en vrije trappen het nodige gevaar. Chris van Empel mocht een keer de bal vrij inkoppen uit een voorzet van De Ridder, maar helaas ging de bal langs de verkeerde kant van de paal.

DoCoS nam meer risico’s – Danny Maaskant ging naar voren – en werd daarvoor beloond. Nadat een wippertje van Thom Wijnalda door doelman Van Abswoude goed was gepareerd, sloeg DoCoS in de zelfde minuut toe aan de andere kant. De roodwitten zetten goed druk, de bal kwam op zo’n achttien meter bij Simon Jouby en de middenvelder haalde knap en doeltreffend uit: 1-1. Daar bleef het bij al had RCL de noodrem nodig om te verhinderen dat Lars de Ridder in de laatste seconden een vrije doortocht kreeg.

Naar koploper Lugdunum

DoCoS staat door het gelijkspel tegen RCL samen met de Leiderdorpers op de gedeelde derde plaats. Koplopers zijn de twee promovendi, Die Haghe en Lugdunum die beiden als enige de volle winst uit twee duels haalden. DoCoS gaat zaterdag op bezoek in de stadsderby bij Lugdunum dat op doelsaldo eerste staat.

Karakteristieken

DoCoS-RCL 1-1 (0-1). 38. Pieter Maat (e.d) 0-1, 82. Simon Jouby 1-1.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuijzen, Danny Maaskant, Steven Knijnenburg (31. Pieter Maat), Rowin Peet, Joshua Overvliet (58. Rick Siere), Simon Jouby, Sven Ravensbergen, Lars de Ridder, Chris van Empel, Mitchel Klein (46. Nils Slingerland).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq