DoCoS in balans met SVC '08

DoCoS en SVC ’08 zijn in hun eerste ontmoeting ooit keurig in balans gebleven: 1-1.

LEIDEN, 4 november 2017 – DoCoS heeft de ontmoeting tegen degradant SVC ’08 met een gelijkspel afgesloten. Beide ploegen hielden elkaar keurig in balans: beiden scoorden een geldige treffer en beide teams claimden tevergeefs een doelpunt dat wegens buitenspel werd afgekeurd.

Het verhaal van de eerste helft tussen DoCoS en SVC ’08 is snel verteld: veel regenval, vooral veel ijverige spelers en geen uitgespeelde kansen voor beide ploegen, slechts pogingen van afstand die beloftevol waren, zoals van Melvin Zweistra en Lars de Ridder, maar waarbij de bal uiteindelijk langs of via het been van een verdediger ver over het doel ging.

Vlagsignaal

In de tweede helft probeerde DoCoS combinerend openingen te vinden terwijl SVC ’08 steeds meer de lange trap als wapen inzette. DoCoS had als eerste succes. Dat gebeurde uit een stilstaande situatie. Een hoekschop, ontstaan na een actie van Tim Gonlag, werd genomen door Lars de Ridder. De bal kwam voor het doel waar Gonlag de bal inkopte. De bal kwam via het lichaam van de SVC-doelman terug en Steven Knijnenburg reageerde alert en schoot de bal in het doel: 1-0.

DoCoS had in deze fase de overhand en leek kort daarna de wedstrijd naar zich toe te trekken. Uit een vrije trap vanaf de andere kant, genomen door Lars de Ridder, kwam de bal voor het doel waar iedereen de bal miste of liet lopen. De bij de tweede paal inlopende Danny Maaskant kon daarom de bal keurig in het dak van het doel schieten. De arbiter van dienst besloot echter het vlagsignaal van de SVC-grensrechter over te nemen en het doelpunt af te keuren. Een tegenvaller voor DoCoS.

Een nieuwe tegenvaller moest DoCoS kort daarna slikken toen de bezoekers een penalty kregen na een ongelukkige en knullige overtreding van Steven Knijnenburg. Michael de Niet liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en schoot de bal in de kruising: 1-1. Vanaf dat moment werd SVC ’08 sterker. DoCoS had moeite met de lange, diepe ballen en dat leverde de bezoekers een paar goede mogelijkheden op maar doelman Joris van Harmelen en Michael van Voorthuijzen wisten nieuwe Scheveningse treffers te voorkomen.

DoCoS probeerde in de slotfase de spreekwoordelijke bakens te verzetten maar kwam niet verder dan een poging van Lars de Ridder, die de bal uit een voorzet van Van Voorthuijzen in een keer op de schoen nam. De bal ging echter ruim over het SVC-doel. De bezoekers op hun beurt reageerden boos toen zij vlak voor tijd nog scoorden maar het feest ging niet door omdat de arbiter het vlagsignaal van de grensrechter overnam.

Opnieuw een plaatsje omhoog

DoCoS stijgt door het gelijkspel tegen SVC ’08 van de achtste naar de zevende plaats. Komende zaterdag is er geen competitievoetbal. Een week later (zaterdag 18 november) gaat DoCoS op bezoek bij promovendus Die Haghe, dat vandaag met 0-4 won bij CVC Reeuwijk. Die Haghe, dat tweede staat, maakt kans op de eerste periodetitel waarvoor de andere debutant, koploper Lugdunum de beste papieren heeft. Wanneer Lugdunum verliest bij DSO pakt de Leidse koploper de periodetitel toch wanneer DoCoS Die Haghe van de winst afhoudt.

Karakteristieken

DoCoS-SVC ’08 1-1 (0-0). 57. Steven Knijnenburg 1-0. 66. Michael de Niet 1-1.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuijzen, Danny Maaskant, Steven Knijnenburg, Joshua Overvliet, Melvin Zweistra (81. Tijn van Meegen), Rick Siere (76. Sven Ravensbergen), Simon Jouby, Thomas Goebel (83. Jorrit Bouwmans), Tim Gonlag, Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq