DoCoS in stadsderby op bezoek bij koploper UVS

DoCoS gaat in de enige, echte Leidse stadsderby op bezoek bij de nieuwe koploper UVS.

LEIDEN, 21 oktober 2019 – DoCoS, de nummer twaalf tegen de nummer drie, UVS, was de stadsderby vijf maanden geleden aan het einde van het vorige seizoen. Dit keer gaat DoCoS opnieuw als nummer twaalf op bezoek bij de stadgenoot, maar die is sinds afgelopen zaterdag de nieuwe koploper. In de enige, echte Leidse stadsderby is DoCoS daarom de underdog en UVS de favoriet die zijn nieuwe status moet bevestigen.

DoCoS is in vergelijking met de vorige stadsderby – qua positie op de ranglijst – nog niet veel opgeschoten. Toen, begin mei in de vorige competitie, vocht DoCoS voor lijfsbehoud om van de twaalfde plaats (die nacompetitie om behoud betekent) af te komen. Dat leverde toen in een bloedeloze derby een dubbelblank gelijkspel op tegen UVS dat toen zijn kansen op het kampioenschap had vergooid.

Vijf maanden later in de nieuwe competitie is DoCoS moeizaam van start gegaan, en staat opnieuw op een twaalfde plek. De eerste drie wedstrijden gingen verloren, daarna werd er gewonnen bij Te Werve en afgelopen zaterdag haalde DoCoS op de valreep een gelijkspel tegen Kagia uit de strijd. UVS won eerder overtuigend van Kagia. DoCoS verloor onder meer van Wateringse Veld Kranenburg, de vorige koploper, die afgelopen zaterdag met 0-2 klop kreeg van UVS.

Favoriet

De stadgenoten van UVS zijn daarom deze keer, meer nog dan vorig seizoen, favoriet in de enige, echte stadsderby tussen de twee hoogste voetballende Leidse clubs in het zaterdagvoetbal. UVS geeft vrijwel niets weg: de laatste vier duels werden gewonnen zonder dat er een doelpunt hoefde te worden geincasseerd. Tegelijkertijd scoorden de aanvallers niet veel, maar wel genoeg om vier keer te winnen. UVS verloor één keer: in het openingsduel in de streekderby tegen RCL (0-2), maar staat inmiddels heel mooi allen op kop en weet de concurrentie (SVC ’08, waarvan UVS ook al won), Wateringse Veld Kranenburg (afgelopen zaterdag pakte UVS daar dus de drie punten) en Valken ’68 op twee punten en DSO op drie punten.

DoCoS kan na de moeizame start van het seizoen elk puntje goed gebruiken terwijl UVS in de stadsderby kan laten zien niet voor niets de nieuwe koploper in de tweede klasse C te zijn. Beide clubs willen een stapje hoger maken naar de eerste klasse maar de stand op de ranglijst laat zien dat UVS voorlopig aanzienlijk betere papieren heeft om die ambitie waar te maken dan DoCoS.

Maar het is en blijft een stadsderby. Ook in de twee vorige edities van deze Leidse stadsderby in de Kikkerpolder was UVS voor eigen publiek favoriet maar slaagde DoCoS er toch in om met een gelijkspel de Leidse Hout te verlaten. Komende zaterdag zou dat voor DoCoS tegen de ranglijstaanvoerder opnieuw een prima resultaat zijn.

Aftrap

De aftrap van de stadsderby tussen UVS en DoCoS in sportpark De Kikkerpolder is zaterdag zoals gebruikelijk om 15 (!) uur.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq