DoCoS kan koploper niet verontrusten

DoCoS is er niet in geslaagd om koploper Koudekerk een strobreed in de weg te leggen. In Koudekerk verloor DoCoS met 4-1.

DoCoS slaagde er niet in om bij koploper Koudekerk een vuist te maken. De koploper had in de eerste helft de beste kansen en werd in de tweede helft door DoCoS weinig in weg gelegd om drie punten binnen te halen. DoCoS verloor daarom na een 2-1 achterstand bij rust met 4-1 van Koudekerk. De koploper kreeg de ruimte om af en toe aardige driehoekjes op de mat te leggen maar was vooral gevaarlijk met lange ballen. Het grootste deel van de ruim 150 toeschouwers maalde daar niet om en ging tevreden naar huis. DoCoS ging terug naar Leiden in de wetenschap dat er vorig seizoen 6 punten waren gehaald tegen Koudekerk en dit seizoen nul punten.

Beslissing vroeg in de tweede helft

DoCoS had met de rust nog uitzicht op een goed resultaat. Een snelle voorsprong in de 11e minuut van Koudekerk (uit een hoekschop) was in de 29e minuut rechtgetrokken door aanvoerder Wim de Bolster: 1-1. DoCoS ging toch met een achterstand van 2-1 de rust in toen kort daarna een van de vrijgelaten spitsen vrij voor doelman Alex Vergeer de goede hoek kon uitzoeken: 2-1.

Koudekerk kwam scherper uit de pauze dan DoCoS. Over links kwam DoCoS een paar keer tot een redelijke aanval maar in het strafschopgebied stokte de pogingen van de in blauw gehulde roodwitten. Koudekerk was twee keer dichtbij de derde treffer – een keer redde doelman Alex Vergeer bij een vrije schietkans – toen de derde grote kans in de 55e minuut de beslissing betekende. Het was een aanval van Koudekerk waarbij de gastheren telkens een stap sneller waren zodat de bal uit de voorzet over Vergeer werd heen gelepeld: 3-1.

Koudekerk speelde daarna als de kampioenskandidaat waarbij zonder dat er groots werd gespeeld alles lukte: driehoekjes, combinaties, hakballetjes en lange ballen waarmee de ijverige spitsen het doel van DoCoS probeerden te treffen. Duidelijk was dat de drie punten binnen waren. DoCoS slaagde er niet in de wedstrijd te kantelen en liep zich vooral vast in de buitenspelval. Tien minuten voor tijd kreeg DoCoS toch een goede kans op de aansluitingstreffer. Rob van Noort en Chris van Empel mochten vrij uithalen maar de bal belandde uiteindelijk tegen de keeper van Koudekerk.

Ter onderstreping dat alleen de koploper aanspraak mocht maken op de punten, produceerde Koudekerk in de 84e minuut de 4-1. Daarbij verdient de magnifieke assist van de Koudekerkse spits – bal uit de voorzet in de loop met een subtiele beweging terugleggen op de inkomende medespeler – speciale vermelding.

DoCoS zakt naar de 8e plaats

DoCoS daalt door de nederlaag bij koploper Koudekerk van de 6e naar de 8e plaats. Kagia, dat bij CVC Reeuwijk won, en Zwammerdam dat Gouda versloeg, passeren DoCoS. De afstand tot de 5e plaats, die DoCoS na de eerste seizoenshelft in handen had, blijft vier punten omdat nummer 5 WDS bij UVS verloor. De afstand tot de promotie-degradatieplaatsen blijft acht punten omdat nummer 11 Gouda en nummer 12 CVC Reeuwijk beiden dus verloren.

Met Pasen is er een inhaalweekend. DoCoS speelt op Tweede Paasdag om 17.00 uur bij de tegenpool van Koudekerk, hekkensluiter LSVV ’70.

Opstelling DoCoS: Vergeer, Overvliet, Bouwmans, Sjaardema, Peet, De Bolster (78. Van der Linden), De Jong, Schiebroek (53. Ravensbergen), Van der Pot, Van Empel en Klein (63. Van Noort).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq