DoCoS kan tegen Te Werve opnieuw voorsprong niet over de streep trekken

DoCoS heeft een voorsprong van 2-1, verworven in blessuretijd, tegen Te Werve niet over de streep weten te trekken: 2-2.

LEIDEN, 8 februari 2020 – DoCoS is er opnieuw niet in geslaagd om een voorsprong over de streep te trekken. Thuis tegen Te Werve kwam DoCoS twee keer op voorsprong, de tweede keer pas in blessuretijd maar ook dit keer was de voorsprong, zoals in de duels dit jaar tegen HVC ’10 en UVS, onvoldoende om de zege te kunnen vieren: 2-2.

DoCoS begon het duel tegen Te Werve met Rowin Peet voor het eerst sinds lange tijd weer in de basis. Helaas voor DoCoS en de linkervleugelverdediger was het na ruim een half uur over en uit. Peet moest het veld verlaten nadat hij met een forse tackle uit de wedstrijd was geschopt. Ook Luc Quellhorst kon niet verder door een blessure zodat DoCoS in een van twee kanten matige eerste helft al twee keer moest wisselen. Toch ging DoCoS met een voorsprong rusten. Na een afgeslagen aanval kwam de bal ter hoogte van de middenlijn bij de voor Peet ingevallen Mike Filippo. Hij bracht de bal met een mooie, lange pass in de doelmond waar Quendrim Gashi, bijna achterwaarts koppend, de bal over de uitlopende Te Werve-doelman binnenkopte: 1-0. Appèl voor buitenspel was tevergeefs omdat een van de Rijswijkse verdedigers niet naar voren was gelopen.

Spectaculair slot

In de tweede helft was het spel van beide kanten wat beter, maar voor de neutrale toeschouwer viel er niet bijster veel te genieten. Dat de bezoekers op gelijke hoogte kwamen, had een aantal oorzaken. DoCoS deed aanvallend weinig tot niets met de ruimte en de mogelijkheden die er waren om gevaarlijk te worden. Bovendien werd er niet consequent door alle spelers echt mee terug verdedigd; en dat leidde tot een situatie waardoor de bezoekers via Abdelhak Bojaada de gelijkmaker konden binnenschieten: 1-1.

Te Werve leek daarna op weg naar meer, maar in een spectaculaire slotfase gebeurde er van alles. Eerst was er een tegenaanval van Te Werve die tot een doelpunt leidde, maar de scheidsrechter had er goed het oog in en oordeelde dat er sprake was van buitenspel. Vervolgens leek DoCoS toch de zege te grijpen. Op de linkerkant ontsnapte Roy Elkerbout, die de bal goed voorzette op Chris van Empel die door een van de Rijswijkse verdedigers het spelen door een stevige duw in zijn rug onmogelijk werd gemaakt. Penalty die door Roy Elkerbout keurig werd verzilverd: 2-1.

Wie had gedacht – we zaten tenslotte al in blessuretijd – dat het pleit daarmee was beslecht, kwam bedrogen uit. DoCoS liet zich toch terugdringen en na een door de arbiter niet bestrafte overtreding tegen Iljas Amine raakte Milan Flippo heel licht een van de Rijswijkse aanvallers. Penalty besliste de scheidsrechter onmiddellijk. Dit buitenkansje werd door Kaz van Oostrum Soede uitgepakt, hoewel doelman Joris van Harmelen wel in de goede hoek zat: 2-2.

Hekkensluiter

DoCoS blijft door het gelijkspel tegen Te Werve hekkensluiter, de plek die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent, maar komt opnieuw een puntje dichter bij nummer dertien Van Nispen dat met 1-2 van de nieuwe koploper Valken ’68 verloor. Het verschil met de dertiende plek, die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent, is met nog elf wedstrijden te gaan twee punten. Ook de achterstand op Kagia, de nummer twaalf, is weer een puntje kleiner (vier in plaats van vijf) omdat de Kagianen dit keer met 7-3 onderuitgingen bij Berkel. De achterstand van DoCoS op Te Werve, dat op een veilige elfde plaats staat, blijft door het gelijkspel-in-extremis hetzelfde: 9 punten.

DoCoS gaat volgende week op bezoek bij nummer drie SVC ’08 dat vandaag koploper DSO van de troon stootte door in Zoetermeer met 1-4 te gaan winnen.

Karakteristieken

DoCoS – Te Werve 2-2 (1-0). 39’ Quendrim Gashi 1-0, 74’ Abelhak Bojaada 1-1, 90+2’ Roy Elkerbout 2-1, 90+5’ Kaz van Oostrum Soede 2-2.

Opstelling: Joris van Harmelen, Milan Flippo, Iljas Amine, Danny Maaskant, Rowin Peet (38’ Mike Filippo), Robin Brasker, Wesley van der Leek, Quendrim Gashi, Luc Quellhorst (30’ Roy Elkerbout), Chris van Empel en Martijn Guijt (79’ Mitchel Klein).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq