DoCoS kan voorsprong bij HVC niet over eindstreep trekken

DoCoS kwam bij HVC ’10 twee keer op voorsprong maar stond uiteindelijk met lege handen: 4-2.

LEIDEN, 20 januari 2020 – DoCoS heeft de uitwedstrijd bij HVC ’10 verloren. Tot twee keer toe kwam DoCoS op voorsprong maar een fase van tien minuten in het derde kwart van de wedstrijd werd DoCoS fataal. DoCoS sluit door deze nederlaag de eerste seizoenshelft als hekkensluiter.

DoCoS kende een prachtige start van het duel in Hoek van Holland. Al in de derde minuut was het raak. Quendrim Gashi nam aan de rechterkant een vrije trap, de bal kwam hoog voor het doel en daar kopte de Hoekse verdediger Glenn Boon de bal, bedreigd door de opgerukte DoCoS-luchtmacht, de bal in eigen doel: 0-1.

HVC ’10 nam daarna het initiatief maar werd eigenlijk niet gevaarlijk. Integendeel DoCoS kwam er af en toe gevaarlijk uit maar kreeg toch de deksel op de neus. Gashi mocht opnieuw een vrije trap nemen, de DoCoS-luchtmacht trok naar voren maar de bal ging naar de rechterkant, werd opgepikt door een van de Hoekse spelers, er volgde een flitsende uitbraak en Kirill Slutskyy scoorde de gelijkmaker: 1-1. Voor rust kregen beiden teams nog mogelijkheden op meer met de beste kansen (onder meer een bal op de paal uit een vrije trap) voor HVC ’10.

Nieuwe voorsprong

DoCoS begon goed na rust. Door druk uit te oefenen op de Hoekse verdedigers en middenvelders ontstonden er mogelijkheden en kansen. Na een goede actie van Martijn Guijt aan de linkerkant, kwam de bal bij Robin Brasker die een prima voorzet gaf. Luc Quellhorst reageerde alert op de bal die tussen keeper en verdediging viel en prikte de bal in het doel: 1-2. DoCoS had pech dat nog geen minuut later Milan Flippo een uitstekende kans niet wist te verzilveren door goed keeperswerk van HVC-doelman Vincent Madern.

DoCoS bleef op zoek gaan naar meer, wisselde verdediger Pieter Maat maar oogstte tegendoelpunten. In eerste instantie kon doelman Joris van Harmelen nog redding brengen. Hij stopte een penalty, die een gevolg was van een ongelukkige handsbal van Iljas Amine. Daarna wisten de felle en vlugge Hoekse aanvallers goed gebruik te maken van de geboden ruimte en werd het binnen de kortste keren niet alleen gelijk maar liep HVC ’10 ook uit naar een 4-2 voorsprong. Danny Maaskant leek nog wel wat terug te doen in een alles-of-niets-offensief maar zijn doelpunt ging niet door omdat de scheidsrechter het vlagsignaal van de Hoekse grensrechter overnam.

Hekkensluiter

DoCoS sluit door de nederlaag bij HVC ’10 de eerste seizoenshelft (dertien wedstrijden) af als hekkensluiter. Behalve DoCoS verloren ook de nummers tien tot en met dertien op de ranglijst, RCL (2-0 bij koploper DSO), Te Werve (4-2 tegen tien man van UVS), Kagia (6-0 bij Westlandia) en Van Nispen (0-3 tegen SVC ’08). Opvallendste uitslag vandaag was de 12-0 (!) zege van Berkel op eerste periodewinnaar Wateringse Veld Kranenburg.

Balans halfweg

Halverwege het seizoen zal de voornaamste uitdaging voor DoCoS in de tweede seizoenshelft zijn om de laatste plaats, die goed is voor direct degradatie, te verlaten. De achterstand op nummer dertien Van Nispen bedraagt vier punten. Om rechtstreekse degradatie te ontlopen in de tweede seizoenshelft moet DoCoS het gat dichten naar nummer elf Te Werve. Dat verschil is zeven punten. De strijd om de titel in de tweede klasse C gaat tussen het kwartet DSO (de huidige koploper), Valken ’68, UVS en SVC ’08.

DoCoS start de tweede seizoenshelft zaterdag voor eigen publiek met de Leidse stadsderby tegen titelgegadigde UVS. UVS staat derde, achter Valken ’68, en heeft vier punten achterstand op koploper DSO en kan zich dus geen puntenverlies veroorloven.

Karakteristieken

HVC ’10 – DoCoS 4-2 (1-1). 3’ 0-1 Glenn Boon (eigen doelpunt), 21. 1-1 Kirill Slutskyy, 51. 1-2 Luc Quellhorst, 69. 2-2 Dave Kram, 73. 3-2 Sil van Ooijen, 75. 4-2 Ben Mohammed.

Opstelling: Joris van Harmelen, Pieter Maat (59. Mike Filippo), Iljas Amine, Danny Maaskant, Robin Brasker, Sean Armitage (46. Mitchel Klein), Wesley van der Leek, Quendrim Gashi, Luc Quellhorst, Milan Flippo en Martijn Guijt.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq