DoCoS kansloos tegen RVVH

DoCoS trof in eersteklasser RVVH een tegenstander die een fors maatje te groot was: 0-5.

LEIDEN, 5 september 2020 – DoCoS heeft een kansloze nederlaag geleden in het bekerduel tegen eersteklasser RVVH uit Ridderkerk. Tot tien minuten voor tijd leek DoCoS kans te hebben om terug in de wedstrijd te komen, maar in de slotfase maakten de gasten slim en handig gebruik van de geboden ruimte: de achterstand liep daardoor op van 0-2 naar 0-5.

Het bekerduel tussen tweedeklasser DoCoS en eersteklasser RVVH begon met een minuut stilte voor de overleden Matthieu van Marwijk, vader van voorzitter Jasper van Marwijk, en ex-speler en voormalig lid van de technische commissie van DoCoS. De beste kansen waren in de eerste helft voor de bezoekers. In de aanvangsfase kon doelman Joris van Harmelen onheil nog voorkomen, maar tien minuten voor rust was er geen houden aan. Een vlotte aanval over links en een knap genomen vrije trap resulteerden in doelpunten van de bezoekers.

Aanvallende wissels

DoCoS probeerde na rust meer druk te zetten, zonder gevaarlijk te worden maar de bezoekers voetbalden zich daar gemakkelijk onderuit. Met twee aanvallende wissels (Chris van Empel naar de spits en Luc Quellhorst erbij op de vleugel) probeerde trainer Olman alsnog de achterstand te verkleinen. Het oprukkende DoCoS kreeg echter in de laatste tien minuten door drie vlotte combinaties en aanvallen het deksel op de neus: 0-5.

DoCoS speelt komende zaterdag zijn derde bekerwedstrijd: thuis tegen tweedeklasser CWO uit Vlaardingen, aftrap half drie.

Karakteristieken

DoCoS – RVVH 0-5 (0-2). 37. Dieterich 0-1, 42. Dieterich 0-2, 80. Stolk 0-3, 83. Dieterich 0-4, 89. Sprangemeijer 0-5.

Opstelling: Joris van Harmelen, Milan Filippo, Iljes Amine, Chris van Empel, Rowin Peet, Simon Jouby, Quendrim Gashi, Dylan Victory (80. Floyd de Ridder), Roy Elkerbout (69. Luc Quellhorst), Mitchel Klein, Roy Verplancke (69. Wesley van der Leek).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq