DoCoS keert met drie punten terug uit Berkel

DoCoS heeft zijn eerste zege te pakken: uit bij Berkel werd op verdiende wijze de volle winst (1-2) behaald.

BERKEL EN RODENRIJS, 26 september 2020 – DoCoS heeft zijn eerste zege in de competitie binnen. In de tweede competitieronde uit bij Berkel won DoCoS met 1-2 na een spannende slotfase waarin Berkel met pompen-of-verzuipen-voetbal nog heel dicht bij de gelijkmaker kwam. De zege van een beter voetballend DoCoS was verdiend.

Berkel had in de openingsfase – met de wind mee – een licht voordeel en kwam zelfs dicht bij een doelpunt. DoCoS mocht van geluk spreken dat de bal uit een inzet in een scrimmage op de lat belandde en dat daarna de stuitende bal met kunst en vliegwerk uit de doelmond kon worden weggewerkt. Attent druk zetten van Quendrim Gashi na een goed een kwartier leidde tot de Leidse openingstreffer. Gashi onderbrak halverwege de helft van de gastheren de opbouw, nam de bal over van de Berkelse verdediger, zag dat de Berkelse doelman op de strafschopstip stond en schoot de bal direct op prachtige wijze over de doelman in het doel: 0-1.

Regenbui

Het openingsdoelpunt gaf DoCoS zelfvertrouwen. Er werd beter gecombineerd, de aanvallen werden van achteruit goed opgebouwd maar helaas leverde dat geen goede kansen op om de voorsprong uit te bouwen. De thuisploeg zocht het in een meer opportunistische aanpak. Maar ook dat leverde minder gespetter op dan de forse regenbui die beide ploegen te verduren kreeg in dit eerste bedrijf.

Tweede doelpunt

Na rust had DoCoS de controle over het spel. Van achteruit werd er gepoogd de aanvallen op te bouwen en de vrije man te zoeken. Berkel probeerde met veel inzet en stevigheid in de duels DoCoS van zijn apropos te krijgen. Het betere veldspel werd halverwege beloond. Linkerverdediger Rowin Peet kapte zich uitstekend vrij en gaf de bal voor tussen doelman en aanval en de alert meegelopen Quendrim Gashi was iedereen te snel af: 0-2. Opnieuw een mooi doelpunt en een verdiende voorsprong.

Spannende slotfase

Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd gespeeld, maar een doelpunt van invaller Chris van Empel, na een prima aanval over rechts, ging niet door omdat de scheidsrechter het vlagsignaal voor buitenspel overnam. Nog in dezelfde minuut schoot Berkel aan de andere kant wel reglementair raak: spits Jos Buitenhuis kreeg net buiten het strafschopgebied de bal en was doelman Coen Offerman te snel af: 1-2. Dat luidde een spannende slotfase in, waarin DoCoS te ver terug dreigde te lopen tot ergernis van trainer Olman die zijn aanvallers naar voren stuurde om daar druk op de Berkelse defensie te houden. De jonge Leidse defensie met in het hart van de verdediging de jongelingen Iljes Amine en Deniz Poelsma weerden zich kranig. Vlak voor tijd leek Berkel toch de gelijkmaker te scoren, maar de bal werd uit het schot van invaller Van der Breggen door de jonge doelman Offerman gestopt. De vijf minuten blessuretijd die daarna nog volgde, leverde veel lukraak voetbal op en dus veel spanning maar geen treffers zodat de Leidse spelers zegevierend het veld verlieten: 1-2.

Tweede plaats

DoCoS staat na de zege bij Berkel met vier punten uit twee duels op de tweede plaats op een vertekende ranglijst doordat drie duels nog niet zijn gespeeld. Koploper is SVC ’08 die als enige ploeg de volle buit in twee duels pakte. RCL, Van Nispen en DSO haalden ook de volle buit, maar uit slechts een duel en hebben met drie punten een punt minder dan DoCoS. Van Nispen is op 3 October in Leiden de komende tegenstander. Het duel van Van Nispen vandaag bij Wateringse Veld/Kranenburg ging vanwege corona bij een Haagse speler niet door. Van Nispen won zijn enige wedstrijd vorige week met 3-5 bij Te Werve.

Karakteristieken

Berkel – DoCoS 1-2 (0-1). 15. Quendrim Gashi 0-1, 68. Quendrim Gashi 0-2, 75. Jos Buitenhuis 1-2.

Opstelling: Coen Offerman, Michael van Voorthuizen, Iljes Amine, Deniz Poelsma, Rowin Peet (90+1. Wesley van der Leek), Simon Jouby, Dylan Victory, Quendrim Gashi (71. Floyd de Ridder), Tygo Groen, Mitchel Klein en Roy Elkerbout (69. Chris van Empel).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq