DoCoS kiest voor trainerswissel

DoCoS heeft Ron de Roode als trainer van het eerste elftal vervangen door een driemanschap onder leiding van Andre Devilee.

LEIDEN, 21 mei 2019 – Ron de Roode, hoofdtrainer van het eerste elftal, is door het bestuur van DoCoS op non-actief gezet. Een driemanschap onder leiding van André Devilee is door het bestuur aangesteld om het eerste elftal te leiden in de rest van het seizoen en de nacompetitie om behoud van het tweede klasserschap.

Het bestuur van DoCoS heeft dit besluit dinsdagavond bekend gemaakt. Het eerste elftal van DoCoS speelde afgelopen zaterdag gelijk (1-1) tegen RCL en omdat concurrent HVC ’10 won, moet DoCoS de nacompetitie om behoud van het tweedeklasserschap gaan spelen. Dat zal zonder trainer Ron de Roode en assistent-trainer Joop Tegelaar gebeuren. “We misten de positieve energie die nodig is om te strijden voor het behoud van het tweede klasserschap”, aldus voorzitter Jasper van Marwijk.

Driemanschap

Het bestuur van DoCoS heeft een driemanschap van Andre Devilee, Dennis Stuifzand en Arjan van Empel aangesteld voor de laatste competitiewedstrijd en de nacompetitie. Andre Devilee, die de leiding van het driemanschap krijgt, is trainer van het tweede elftal van DoCoS. Dennis Stuifzand is assistent-trainer van het eerste team en Arjan van Empel zit in de technische leiding van de selectie van DoCoS.

Het driemanschap heeft als opdracht om DoCoS voor te bereiden op de nacompetitie met als doel het behoud van het tweede klasserschap. Om tweedeklasser te blijven, moet er in de nacompetitie in drie wedstrijden drie keer op rij worden gewonnen. De eerste ronde van de nacompetitie is de kwartfinale op zaterdag 1 juni voor eigen publiek, zeer waarschijnlijk tegen stadgenoot Lugdunum uit de derde klasse.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq