DoCoS klaar met nacompetitie

DoCoS is uitgeschakeld in de nacompetitie. Dinsdagavond verloor DoCoS met 3-0 bij ARC, nadat eerder het eerste duel in de halve finale van de nacompetitie met 2-1 was verloren.

Leiden, 24 mei 2017 – DoCoS is uitgeschakeld in de halve finale van de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. De beslissing viel dinsdagavond een kleine twintig minuten voor tijd toen DoCoS de 1-0 van ARC moest incasseren. Uiteindelijk verloor DoCoS met 3-0 en dat betekende na de 2-1 nederlaag van afgelopen zaterdag dat ARC door is naar de finaleronde tegen RCL en dat DoCoS klaar is.

DoCoS speelde bij ARC zijn tweede duel in deze halve finale van de nacompetitie in de wetenschap dat er gewonnen moest worden. De openingstreffer scoren was daarom cruciaal. Al in de eerste minuut was DoCoS daar dicht bij. De bal kwam uit een voorzet van Slingerland scherp voor het doel waar spits Chris van Empel net niet de voet tegen de bal kon plaatsen. ARC slaakte een zucht van verlichting bij deze – zo bleek achteraf – allerbeste kans in de eerste helft.

Lees verder na de foto

Bij de foto: Chris van Empel kan in de eerste minuut net niet bij de bal voor de openingstreffer. ARC komt de schrik vrij (Foto: DoCoS/pr/Ronald van Abswoude)

DoCoS kwam er in de eerste helft af en toe goed uit, ARC op zijn beurt was dominanter maar kwam niet verder dan enkele afstandsschoten en een paar kopballen van spits Windhorst. Voor doelman Mitchel van Abswoude geen pogingen om verontrust door te raken.

Vrije kans

Ook in de tweede helft was ARC de dominerende ploeg maar de beste kans op de openingstreffer was voor DoCoS-spits Nils Slingerland. Hij mocht na een kleine tien minuten alleen op het Alphense doel afgaan, maar de bal werd uit zijn laaggeplaatste schot door de uitgelopen ARC-doelman gekeerd.

Lees verder na de foto

Bij de foto: De kans voor DoCoS op de openingstreffer na rust als Nils Slingerland alleen op doel mag afgaan, maar de ARC-doelman keert de bal (Bron: DoCoS/pr/Ronald van Abswoude)

Beide ploegen zochten daarna de openingstreffer. ARC kreeg betere mogelijkheden omdat DoCoS zelf steeds meer op zoek ging naar dat eerste doelpunt. DoCoS claimde een penalty na een val van Ravensbergen, maar moest een minuut later de openingstreffer van ARC incasseren. Vanaf links gaf Arnoldus de bal voor en de naar rechts uitgeweken linkerspits Den Horder schoot de bal vrijstaand bij de tweede paal in: 1-0. Een bevrijdende treffer voor de Alphense eerste klasser die in deze nacompetitie tegen degradatie strijdt.

Voor DoCoS was dat ARC-doelpunt de genadeslag. DoCoS moest nu twee keer scoren om een verlenging af te dwingen en dat zat er niet in. Dat de thuisclub daarna nog twee keer scoorde, was voor de statistieken in deze tweestrijd waarin DoCoS naar zijn mogelijkheden presteerde. DoCoS werd door ARC in twee wedstrijden niet weggespeeld, speelde een goede tweede helft in het eerste duel en had in de return tot twintig minuten voor tijd uitzicht op een stunt. Het elftal van hoofdtrainer Nico van der Salm ging daarom met opgeheven hoofd van het veld.

Lees verder na de foto

Bij de foto: Joop Lankhaar, oud-speler van ARC en trainer van DoCoS in het kampioensjaar 2013 in de 4e klasse, was een van de bijna 300 toeschouwers dinsdagavond in Alphen (Foto: DoCoS/pr/Ronald van Abswoude)

Finaleronde

DoCoS is door de nederlaag bij ARC klaar met de nacompetitie. ARC verdedigt het behoud van het eersteklasserschap in de finaleronde tegen RCL.

Karakteristieken ARC – DoCoS 3-0 (0-0). 72. Den Horder 1-0, 76. Timmermans 2-0, 83. Prince 3-0.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuijzen (80. Roy Elkerbout), Danny Maaskant, Tijn van Meegen, Kars Bisschop, Joshua Overvliet, Simon Jouby, Sven Ravensbergen, Mitchel Klein, Chris van Empel (72. Melvin van Gent), Nils Slingerland (64. Luc Quellhorst).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq