DoCoS komt er bij ESTO niet aan te pas

BODEGRAVEN/LEIDEN, 29 april 2023 – DoCoS heeft bij nummer vijf ESTO in Bodegraven een kansloze nederlaag geleden: 5-1. DoCoS deed zijn uiterste best, mocht niet klagen dat het bij rust slechts 1-0 was, en speelde na een rode kaart voor doelman Mitchel van Abswoude, vroeg in de tweede helft een verloren wedstrijd.

DoCoS stond voor de lastige opgave om met een gelijkspel, liever nog met een zege, bij ESTO in Bodegraven te vertrekken. In de strijd om het behoud van het tweedeklasser schap kon DoCoS zich eigenlijk – na de nederlaag bij hekkensluiter TAVV en het onverdiende gelijkspel tegen nummer drie EMM – geen nieuw puntenverlies permitteren. Echter, ESTO nam vanaf het begin het initiatief, combineerde vlot en handig en zette DoCoS voortdurend onder druk en bleek al snel de betere ploeg met één minpunt: voortdurend kermen en zeuren om een vrije trap in eigen voordeel of protesteren om een vermeende overtreding.

Eén treffer

DoCoS moest in de eerste helft één treffer incasseren: Yannick Saeijs schoot halverwege de bal met een mooie krul in de rechterbovenhoek. Het had bij rust al een gelopen koers kunnen zijn als de thuisclub meer geluk had gehad in de afwerking: aluminium, doelman Van Abswoude en een minder goed afgesteld vizier voorkwam een grotere Leidse achterstand. Gezegd moet worden dat DoCoS probeerde wat het kon. Daar waar mogelijk zocht DoCoS de aanval en schotpogingen van Sipan Khalid, Enno van Wieringen en Quendrim Gashi hadden een beter lot verdiend.

Rode kaart

DoCoS zat bij rust daarom nog altijd in de wedstrijd maar het uitzicht op een positief resultaat verdween binnen enkele minuten achter de horizon. Eerst rondde de vrijgelaten spits Pim de Visser een vrije kans bekwaam af door de bal op handige wijze over doelman Mitchel van Abswoude in het doel te lobben. Beslissend was vervolgens de rode kaart voor Van Abswoude. De doelman probeerde Coen de Groot, die de bal had opgepikt na een te korte terugspeelbal, van scoren af te houden door de spits te blokkeren. Hij ontnam ESTO daarmee een scoringskans en moest dat bekopen met een gang buiten het veld. DoCoS moest verder met tien man en mocht van geluk spreken dat invaller-doelman Mark van Zonneveld de bal uit de toegekende vrije trap in tweede instantie wist te keren.

Fraaie eretreffer

DoCoS speelde een verloren wedstrijd, moest toestaan dat de thuisclub nog drie keer scoorde maar maakte een fraaie eretreffer. Uit een slim genomen vrije trap van Mitchel Klein kwam de bal bij de vrijgelopen Sipan Khalid. De Leidse spits schoot de bal onder de ESTO-doelman door in het doel.

Dubbel verlies

DoCoS zakt door de nederlaag bij ESTO en de winst van ASC (1-0 tegen RVC) naar de twaalfde plaats, een plek die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent. De achterstand op de elfde plaats (Legmeervogels dat vandaag met 2-2 gelijk speelde bij koploper Aalsmeer), die nacompetitie om behoud betekent, bedraagt één punt. De achterstand op de achtste plaats (FC Oudewater dat vandaag 2-2 speelde tegen nummer zeven Kagia), die klassenbehoud betekent, is gegroeid naar vier punten.

Thuis tegen ASC

Het laatste blok van drie wedstrijden begint op zaterdag 13 mei voor eigen publiek met de cruciale derby tegen nummer tien ASC (dat vandaag met 1-0 won van RVC en daardoor steeg van een directe degradatieplek naar de tiende plek die recht geeft op de nacompetitie om behoud). Daarna speelt DoCoS nog tegen de huidige nummer acht (FC Oudewater) en nummer zeven (Kagia). Drie duels dus om directe degradatie te ontlopen in een tweede klasse D waarin vandaag twee beslissingen vielen: RVC (door de 1-0 nederlaag bij ASC) en TAVV (door de 2-5 nederlaag tegen DONK) degraderen naar de derde klasse.

Karakteristieken

ESTO – DoCoS 5-1 (1-0). 20. 1-0. Yannick Saeijs, 47. 2-0. Pim de Visser, 59. 3-0. Pim de Visser, 68. 3-1. Sipan Khalid, 70. 4-1. Jesper de Heij, 75. 5-1. Yannick Saeijs.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Mitchel Klein, Kenneth Maaskant, Michael van Voorthuizen, Enno van Wieringen, Dylan Victory (71. Mo Gassama), Quendrim Gashi (58. Danny Disseveld), Tygo Groen, Tycho Douwes (55. Mark van Zonneveld), Martijn Guijt (71. Mark de Vink), Sipan Khalid.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq