DoCoS komt met gelijkspel terug van DSO

DoCoS heeft de lastige uitwedstrijd bij DSO in Zoetermeer met een 2-2 gelijkspel afgesloten. Kort na rust leidde DoCoS met 0-2 maar DSO kwam toch terug tot 2-2.

LEIDEN, 10 februari 2018 – DoCoS heeft de lastige uitwedstrijd bij DSO in Zoetermeer met een 2-2 gelijkspel afgesloten. DoCoS had uitzicht op drie punten, zeker omdat de ploeg kort na rust op een 0-2 voorsprong kwam. DoCoS wist de gelederen niet gesloten te houden en daarnaast evenmin een extra doelpuntje te maken en daardoor repareerde DSO de achterstand in een duel dat ook op 4-4 had kunnen eindigen.

DoCoS mocht zichzelf bij rust verwijten dat het slechts met een doelpunt verschil leidde. Na dik een kwartier scoorde Simon Jouby op assist van Lars de Ridder de openingstreffer: 0-1. Goede kansen voor nog een Leids doelpunt waren er voor Chris van Empel en Danny Maaskant maar helaas was het vizier niet goed afgesteld. Daarbij was het een prettige bijkomstigheid dat DSO zijn mogelijkheden evenmin goed wist te benutten.

Na rust dreigde DoCoS in de eerste de beste minuut de gelijkmaker te moeten incasseren, maar de bal trof geen doel. De eerste de beste aanval van DoCoS op zijn beurt was wel raak. Opnieuw was Simon Jouby de doelpuntenmaker: 0-2. Met nog een bijna volledige tweede helft te spelen geen veilige marge, maar ook een verschil dat DoCoS uiteindelijk niet over de streep wist te trekken.

Halverwege de tweede helft kwam DSO terug in de wedstrijd. In een duel om de bal tussen doelman Joris van Harmelen en een van de Zoetermeerse aanvallers besliste de scheidsrechter dat er een overtreding was begaan. De bal werd uit de toegekende penalty door Leslie van den Berg raak geschoten. DoCoS schakelde kort daarna met een invalbeurt van Nils Slingerland over op een extra buitenspeler. Daarmee zette DoCoS meer druk op de verdediging van de thuisclub. Dat leek zich uit te betalen toen Lars de Ridder doorbrak, maar ten koste van een rode kaart en een vrije trap hield DSO zichzelf in de wedstrijd. En niet tevergeefs want de vrije schop leverde DoCoS niets op, terwijl uit de tegenaanval Chris Hagi de thuisclub op prachtige wijze – de bal, geschoten van buiten de zestien, ging met een fraaie boog over doelman Van Harmelen in de verste hoek – de gelijkmaker binnenschoot.

DoCoS zakt naar twaalfde plaats

DoCoS pakt een puntje en zakt van de elfde naar de twaalfde plaats omdat RCL van HVC ’10 wist te winnen (3-1) en DoCoS passeert. Zaterdag ontvangt DoCoS stadgenoot en nummer twee Lugdunum dat Nieuwkoop met 2-1 versloeg.

Karakteristieken

DSO – DoCoS 2-2 (0-1). 18. Simon Jouby 0-1, 47. Simon Jouby 0-2, 68. Leslie van den Berg (penalty) 1-2, 86. Chris Hagi 2-2.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Tim Gonlag (60. Steven Knijnenburg), Rowin Peet, Tijn van Meegen, Simon Jouby (78. Nils Slingerland), Enno van Wieringen, Thomas Goebel, Chris van Empel, Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq