DoCoS komt te kort tegen Floreant

DoCoS heeft ook tegen Floreant de punten niet in eigen huis kunnen houden. De titelkandidaat uit Boskoop speelde geroutineerder en was effectiever in de afronding: 2-5.

DoCoS was in de thuiswedstrijd, zeker in de eerste helft niet de mindere, maar liep vanaf de blessuretijd in de eerste helft achter de feiten aan. Op slag van rust was een slim verkregen vrije trap voldoende voor Floreant om met 1-2 te gaan rusten. Kort na de hervatting betekende een vlotte aanval over rechts een knappe 1-3. DoCoS kwam snel terug tot 2-3 maar het was Floreant dat vervolgens met meer overleg te werk ging en zo de beste kansen kreeg en benutte: 2-5. Positieve kanttekeningen bij het verlies aan de kant van DoCoS was de terugkeer – na twee jaar blessureleed – van Melvin Dieke en het debuut van jongeling Kars Bisschop in het vaandelteam van DoCoS.

Lesje in effectiviteit

In het eerste kwartier gunde DoCoS de gasten het initiatief, maar kwam er al snel achter dat de verdediging van Floreant mogelijkheden bood op succes. DoCoS nam gaandeweg het initiatief in handen maar ging in de eerste helft niet effectief met zijn kansen om. Na een mooie rush schoot Rowin Peet de bal over. En Erik van der Pot produceerde uit een goed teruggelegde bal van spits Danny Boers een afzwaaier.

Floreant was effectiever. Slordig balverlies op het middenveld en in de verdediging van DoCoS werd beantwoord met een goede combinatie waarbij de rechterspits van de bezoekers in vrije positie kwam. Die haalde direct doeltreffend uit: 0-1 in de 12e minuut.

In blessuretijd veroorzaakte DoCoS net buiten het strafschopgebied een vrije trap. Dat buitenkansje was aan de nummer 10 van de bezoekers welbesteed: de bal krulde om de muur via de binnenkant van de paal in het doel zodat Floreant met een lekkere 1-2 ging rusten.

DoCoS had namelijk kort na de openingstreffer de gelijkmaker had gemaakt. Een duwfout tegen Erik van der Pot werd bestraft met een penalty. Aanvoerder Wim de Bolster benutte die kans onberispelijk door de bal strak in de hoek te schieten voor de gelijkmaker in de 15e minuut.

Achter de feiten aan

Kort na rust, in de 52e minuut, sloeg Floreant opnieuw toe. Na een kopduel vlak bij de middenlijn – waarbij een overtreding jegens DoCoS onbestraft bleef – kreeg Floreant op rechts de vrije ruimte. De bal werd vervolgens keurig strak voor het doel geplaatst waar de meegelopen nummer 10 opnieuw doeltreffend toesloeg: 1-3.

Opnieuw drie minuten later was DoCoS terug in de wedstrijd. Melvin van Gent kreeg de bal uit een snel genomen vrije trap van Erik van der Pot. Van Gent gaf een hoge voorzet voor het doel en daar kopte de opgekomen vleugelverdediger Sven Ravensbergen de bal in de touwen: 2-3.

DoCoS zette Floreant vervolgens onder druk maar was niet effectief genoeg in het benutten van zijn mogelijkheden. De bal kwam na een goede actie van Sven Ravensbergen niet bij een van de spitsen. Even later was een schot van Danny Boers in een goede positie te zwak om Floreant in verlegenheid te brengen.

Floreant gaf vervolgens het goede voorbeeld door de ruimte die op het middenveld was ontstaan goed te benutten, de bal aan te spelen op een van de spitsen die goed wegdraaide van zijn roodwitte tegenstander en de bal in het doel schoot: 2-4. DoCoS probeerde daarna de bakens te verzetten maar het ging allemaal te gehaast en met te weinig overleg. DoCoS wilde wel, maar Floreant was veruit gevaarlijker en effectiever. Rico Bouwmans redde nog koppend op de doellijn bij een van de hoekschoppen van de gasten, maar balverlies in de verdediging van DoCoS betekende kort daarna opnieuw een vrije kans die zonder pardon werd benut: 2-5.

Terugkeer en debutant

De slotfase van het duel met Floreant was voor twee spelers memorabel. Melvin Dieke keerde na twee jaar blessureleed als invaller terug in het eerste team. De jeugdige Kars Bisschop maakte zijn debuut in het eerste elftal van DoCoS.

DoCoS blijft op 6e plaats

DoCoS blijft na het verlies tegen Floreant op de 6e plaats. De top-5, Koudekerk, SEV, UVS, Floreant, won terwijl de nummers 7 en 8, Kagia en Zwammerdam gelijk speelden tegen hekkensluiter LSVV ’70 en Roodenburg. Kagia en Zwammerdam blijven op de ranglijst daarmee net achter DoCoS. Volgende week vervolgt DoCoS de competitie met een uitwedstrijd bij koploper Koudekerk.

Opstelling DoCoS: Vergeer, Ravensbergen, Bouwmans (80. Bisschop), De Bolster (65. Lagendijk), Peet, De Jong, Van der Linden (67. Dieke), Van der Pot, Klein, Boers en Van Gent.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq