DoCoS krijgt extra kunstgras

DoCoS krijgt extra kunstgras. Het grasveld achter de tribune wordt deze zomer vervangen door een kunstgrasmat. De gemeente volgt hiermee de uitspraak van de gemeenteraad van Leiden.

LEIDEN, 26 januari 2018 – De besprekingen van het bestuur van DoCoS met het gemeentebestuur van Leiden zijn succesvol verlopen. DoCoS krijgt een extra kunstgrasveld. Het gewone grasveld achter de tribune wordt komende zomer vervangen door een kunstgrasmat. Wethouder van sportzaken Paul Dirkse geeft hiermee gehoor aan de wens van de gemeenteraad dat DoCoS uiterlijk in de zomer een extra kunstgrasveld nodig heeft.

De gemeente heeft vandaag bekend gemaakt hoe de opknapbeurt van het DoCoS-gedeelte van sportpark De Mors er uit ziet: het voetbalveld achter de tribune, het zogeheten veld 2, wordt een kunstgrasveld. Dat veld krijgt ook nieuwe verlichting. Er komen twee extra kleedkamers en het hoofdveld krijgt een grote onderhoudsbeurt. De gemeente heeft wel een voorwaarde gesteld: rugbyclub DIOK moet ook een of twee avonden gebruik kunnen maken van het nieuwe kunstgrasveld.

Voorzitter Jasper van Marwijk: ‘Het liefste zouden wij het nieuwe kunstgrasveld elke dag willen gebruiken, maar we zijn ontzettend blij dat de kogel door de kerk is en dat de gemeente nu eindelijk onze accommodatie wil verbeteren. We zitten al jaren te krap. Voor een club van de omvang als DoCoS is 2,5 kunstgrasveld nodig om al onze trainingen en wedstrijden op een goede manier te kunnen uitvoeren. Dat heeft ook de KNVB herhaaldelijk onderschreven. We zijn ook blij met de extra kleedkamers want vooral door de groei van het meisjes- en vrouwenvoetbal zitten we al enkele jaren te krap met onze huidige kleedkamers.’

Gemeenteraad

DoCoS is vijf jaar in gesprek geweest met de gemeente Leiden over vernieuwing van de accommodatie. De kwaliteit van het hoofdveld bijvoorbeeld is zodanig dat het eerste team van DoCoS genoodzaakt is om op het trainingsveld zijn wedstrijden af te werken. De grote belasting van wedstrijden is de belangrijkste oorzaak voor de staat van het hoofdveld. Daarnaast is het voor DoCoS elk jaar passen en meten om alle teams aan voldoende trainingscapaciteit te kunnen helpen. De club weet zich daarbij gesteund door de KNVB die heeft aangegeven dat de hoeveelheid velden waarvan DoCoS gebruik kan maken onvoldoende is voor vijftig teams. Bovendien heeft DoCoS een groeiende meisjes- en vrouwenafdeling en dat maakt de noodzaak van extra kleedkamers nodig.

In november toonde de gemeenteraad van Leiden zich gevoelig voor de accommodatieproblemen van DoCoS. De meerderheid van de raad oordeelde in een motie dat DoCoS uiterlijk komende zomer voorzien dient te worden van extra kunstgras. De raad nam daarmee een voorschot op de zogeheten kadernota buitensportaccommodaties. Volgens deze nota, over de nieuwe inrichting van de voetbalvelden in Leiden, moeten er zes nieuwe kunstgrasvelden komen in sportpark De Mors.

Voor meer informatie, klik hier voor de bekendmaking van het besluit van de gemeente Leiden.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq