DoCoS lijdt onverdiende nederlaag bij SVC '08

DoCoS heeft een onverdiende nederlaag geleden bij de nieuwe nummer twee, SVC ’08. In blessuretijd werd het 2-1 voor de thuisclub.

LEIDEN, 15 februari 2020 – DoCoS heeft een onverdiende nederlaag geleden bij de nieuwe nummer twee SVC ’08. Vooral in de tweede helft was het veldspel van hekkensluiter DoCoS veel beter dan lange halenvoetbal van het counterende SVC ’08. DoCoS kwam na rust terecht op gelijke hoogte maar zag het verdiende puntje alsnog in rook opgaan in blessuretijd: 2-1.

DoCoS moest bij SVC ’08 al vroeg in de achtervolging. De thuisclub, die op zoek was naar een grote zege om in de race te blijven om de tweede periodetitel, kwam in de twaalfde minuut al op voorsprong. Een hoge, diepe crossbal van achteruit kwam bij rechtsbuiten Michael de Niet. De Scheveninger, die waarschijnlijk na dit seizoen weer terugkeert naar tweedivisionist Scheveningen, had alle vrijheid om de bal aan te nemen. Zonder te aarzelen nam De Niet de bal vol op wat men vroeger zei, zijn slof, en de bal vloog buiten bereik van doelman Joris van Harmelen in de linkerbovenhoek: 1-0. DoCoS probeerde de bakens te verzetten, mocht de bal hebben maar leed zodra de Scheveningse helft werd bereikt te vaak balverlies. Verdedigend had DoCoS de zaken redelijk op orde. De thuisclub werd alleen af en toe gevaarlijk met een diepe, hoge bal. Dat had vlak voor rust een tweede treffer kunnen opleveren voor De Niet maar doelman Joris van Harmelen pakte de kopbal klemvast. Tussendoor had DoCoS een uitstekende kans op de gelijkmaker, maar Mitchel Klein schoot de bal uit een vrije trap over de muur maar ook over het Scheveningse doel.

Dominant

In de tweede helft was DoCoS de bovenliggende partij. DoCoS had het betere veldspel, de aanvallen werden van achteruit goed opgebouwd en DoCoS wist de Scheveningers steeds beter combinerend terug te dringen richting eigen strafschopgebied. De thuisclub moest het hebben van lange, diepe halen en dan maar hopen dat vooral De Niet wat leuks met de bal deed. Eigenlijk was het verschil tussen de hekkensluiter en de nummer drie van de ranglijst onzichtbaar. DoCoS was een eerste keer dicht bij de gelijkmaker, nadat Iljas Amine de bal uit een toegekende vrije trap, op aangeven van Roy Elkerbout, millimeters over het doel van SVC ’08 joeg.

In de slotfase leek DoCoS op een terechte beloning voor het vertoonde spel af te stevenen. Een afgeslagen bal werd door Michael van Voorthuizen voor het doel gebracht en daar was Quendrim Gashi de uitlopend doelman Vos koppend te vlug af: 1-1.

SVC ’08 speelde daarna nog wilder en nog haastiger en ook alles-of-niets. Het werd alles, en met geluk. Uit een afgeslagen hoekschop kwam de bal – in blessuretijd – voor de voeten van Thomas Hughes. De linkeraanvaller schoot de bal vanaf een dikke twintig meter op doel, de bal werd van richting veranderd en vloog daardoor buiten bereik van doelman Joris van Harmelen in het DoCoS-doel: 2-1.

Hekkensluiter

DoCoS blijft door de nederlaag bij SVC ’08, de nieuwe nummer twee doordat DSO bij koploper Valken ’68 met 2-1 verloor, hekkensluiter, de plek die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent. De achterstand op nieuwe nummer dertien, Kagia dat thuis met 0-1 verloor van HVC ’10, bedraagt vier punten, een meer dan vorige week. De oorzaak daarvoor is dat Van Nispen, de oude nummer dertien bij Soccer Boys met 2-3 heeft gewonnen en daardoor stuivertje wisselt met Kagia. Het verschil tussen DoCoS en nummer twaalf Van Nispen bedraagt nu vijf punten. De achterstand van DoCoS op Te Werve, dat op een veilige elfde plaats staat, wordt een punt groter omdat Te Werve met 2-2 gelijkspeelde tegen Berkel: 10 punten.

Het januari-februariblok zit er voor DoCoS op. Drie keer op rij glipte een zege of gelijkspel in de blessuretijd uit de handen. Tegelijkertijd liet DoCoS in dit blok zien dat het qua veldspel steeds beter voetbalt. De competitie ligt stil tot zaterdag 7 maart. Dan ontvangt DoCoS in de zeventiende competitieronde eerste periodewinnaar Wateringse Veld Kranenburg dat vandaag met 0-1 verloor van Westlandia.

Karakteristieken

SVC ’08 – DoCoS 2-1 (1-0). 12. Michael de Niet 1-0, 73. Quendrim Gashi 1-1, 90+2. Thomas Hughes 2-1.

Opstelling: Joris van Harmelen, Milan Flippo, Iljas Amine, Danny Maaskant, Michael van Voorthuizen, Robin Brasker (85′ Pieter Maat), Wesley van der Leek, Quendrim Gashi, Mitchel Klein (83’ Martijn Guijt), Chris van Empel en Roy Elkerbout (79’ Luc Quellhorst).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq