DoCoS maakt geen fout bij Soccer Boys

DoCoS speelde bij Soccer Boys geen foutloze wedstrijd en pakte toch de volle winst: 0-2.

Bleiswijk, 26 november 2016 – DoCoS maakte in Bleiswijk bij Soccer Boys geen fout. De drie punten gingen verdiend mee terug naar Leiden na een wedstrijd die van de kant van DoCoS verre van foutloos was. DoCoS bood de gastheren hoop tot in de blessuretijd op een gelijkspel. Pas toen beslisten twee invallers het duel ten gunste van de bezoekers uit Leiden: 0-2.

Het verschil op de ranglijst tussen nummer vijf DoCoS en het laag geklasseerde Soccer Boys was vanaf het begin duidelijk. DoCoS was de beter voetballende ploeg die zich, na een snelle voorsprong, gaandeweg in slaap liet sussen door het spel van de tegenstander. Roy Elkerbout, die al gevaarlijk was geweest met een schotpoging, stond aan de basis van de Leidse openingstreffer. Elkerbout zette de bal met een draaiende voorzet voor het doel en daar was spits Chris van Empel koppend zijn tegenstanders te snel af. De bal vloog onhoudbaar voor de Soccer Boysdoelman onder de lat in het doel: 0-1.

De gastheren slaagden er niet in om DoCoS te verontrusten. Slechts een keer verraste Soccer Boys met een goed, snel gecombineerde aanval waarna de bal voor de voeten kwam van middenvelder Zeelenberg. Maar op de bal uit zijn schot had DoCoS-doelman Mitchel van Abswoude prima het zicht. DoCoS controleerde, ging mee in het ritme van de thuisclub en kwam daarom niet verder dan een mogelijkheid om de score uit te breiden. Roy Elkerbout verraste met een vrije trap waarna de keeper van Soccer Boys de bal ternauwernood tot hoekschop kon tikken.

Aanmoedigingen

Ook na rust was Elkerbout de aanvaller van DoCoS die met een paar goede schoten de doelman van Soccer Boys op de proef stelde. DoCoS slaagde er ondanks de felle aanmoedigingen van trainer Nico van der Salm niet in het tempo op te schroeven en hield daarmee Soccer Boys in leven. De gastheren roken de kans op een gelijkspel en stuurden in het laatste kwartier een extra mannetje naar het front in de hoop zo te kunnen toeslaan op een afvallende bal. Dat gebeurde niet en dat bood DoCoS in de ontstane ruimte op zoek te gaan naar de beslissende tweede treffer. Invaller Nils Slingerland gaf Chris van Empel daartoe de gelegenheid maar de spits schoot de bal over. Een tweede assist van Slingerland, in blessuretijd, was wel succesvol en werd afgerond door de andere invaller, Mitchel Klein: 0-2.

Blijft in de subtop

DoCoS blijft na de winst op Soccer Boys vijfde. Komende zaterdag speelt DoCoS voor eigen publiek tegen DSO uit Zoetermeer dat door de nederlaag van RCL bij koploper Te Werve de nieuwe nummer twee is.

Karakteristieken Soccer Boys – DoCoS 0-2 (0-1). 19. Chris van Empel 0-1, 90+2. Mitchel Klein 0-2.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuijzen, Rico Bouwmans, Danny Maaskant, Rowin Peet, Joshua Overvliet, Simon Jouby, Sven Ravensbergen, Melvin van Gent (66. Nils Slingerland), Chris van Empel, Roy Elkerbout (80. Mitchel Klein).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq