DoCoS maakt geen vuist bij SVC '08

DoCoS heeft de uitwedstrijd bij het Scheveningse SVC ’08 verloren: 0-2.

LEIDEN, 17 oktober 2021 – DoCoS is met nul punten teruggekeerd van een bezoek aan SVC ’08. Gezien het aantal kansen was de overwinning van de Scheveningse thuisclub verdiend. DoCoS dwong te weinig af om aanspraak te maken op een of meer punten.

DoCoS kreeg in de openingsfase de beste kans om te scoren. Rechterspits Martijn Guijt speelde zich knap vrij en schoot de bal hard in, maar doelman Wesley Storm stompte de bal weg. In een verder van twee kanten matige eerste helft kreeg de thuisclub de beste mogelijkheden op de openingstreffer. Maar de dubbelbrilstand werd doorbroken door een Leidse verdedigingsfout. Clay Hoekstra kon daardoor de bal vanaf 35 meter in het door doelman Mitchel van Abswoude verlaten doel schieten.

Houtwerk

Uitzicht op een gelijkspel verloor DoCoS al in de openingsfase van de tweede helft. Eerst was er een waarschuwing van de Scheveningse linkerspits die alle ruimte kreeg, daarna mocht dezelfde speler opnieuw een actie maken en vond hij vervolgens met een steekpass de vrijgelaten Clay Hoekstra. Die schoot de bal onberispelijk in de kruising: 2-0. Daarna oogde de spelorganisatie van DoCoS beter dan in de eerste helft, trof de ploeg twee keer het houtwerk maar werden er te weinig duels gewonnen en kon DoCoS aanvallend geen vuist maken.

Naar de twaalfde plek

DoCoS zakt door de nederlaag bij SVC ’08 van de elfde naar de twaalfde plaats. DoCoS is gepasseerd door Soccer Boys, dat met 3-1 won van hekkensluiter Te Werve. Soccer Boys is komende zaterdag in Leiden te gast. Dat duel wordt dus cruciaal om de aansluiting met de middenmoot te behouden.

Karakteristieken

SVC ’08 – DoCoS 2-0. 36. 1-0 Clay Hoekstra, 50. 2-0 Clay Hoekstra.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Milan Flippo, Jeroen Boogmans, Michael van Voorthuizen, Marvin Lo-Ning-Hing, Dave Ravensbergen, Quendrim Gashi (41. Mohammed Gasamma), Tygo Groen, Martijn Guijt, Mark Kaptein (66. Remi Libbenga), Mitchel Klein (46. Deniz Poelsma).

Trainer Dennis Olman over het duel DoCoS-SVC ’08 (Bron: Leiden Amateurvoetbal)

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq