DoCoS mag proberen tij te keren bij Valken '68

DoCoS staat na de winterstop opnieuw voor de uitdaging om een positieve score te boeken tegen een van de concurrenten onderin. Dit keer de streekderby bij Valken ’68.

LEIDEN, 15 februari 2019 – DoCoS treft voor de derde keer na de winterstop een van de concurrenten in de onderste helft van de ranglijst. Zaterdag gaat DoCoS op visite voor de A44-Rijn-streekderby bij Valken ’68, dat tiende staat met twee punten meer dan DoCoS. Na de nederlagen tegen TAVV en Soccer Boys zou het al een heel goed resultaat zijn als DoCoS met een puntendeling uit Valkenburg terugkeert.

DoCoS gaat zaterdag op visite voor de A44-Rijn-streekderby bij Valken ’68, dat voor aanvang van het seizoen tot de titelfavorieten werd gerekend. Valken ’68 is echter een concurrent in de onderste regionen. Terwijl DoCoS op de twaalfde plaats staat – een plek die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent – bivakkeert Valken ’68 op de tiende plek met twee punten meer. De Valkenburgers voetballen goed – zo blijkt uit alle verslagen – maar komen moeizaam tot scoren; alleen UVS en TAVV maakten minder doelpunten. Valken ’68 treft in DoCoS echter een tegenstander dat dit kalenderjaar in drie duels al tien doelpunten om de oren kreeg en met 32 doelpunten inmiddels de meest gepasseerde defensie is. De grote uitdaging voor DoCoS wordt daarom tegen de Valkenburgers de gelederen gesloten te houden en aan de andere kant zelf te scoren. Dat is geen vanzelfsprekendheid want DoCoS wist in de laatste drie duels slechts één treffer te produceren en heeft daarmee een aanval die slechts drie keer meer het vijandelijk net wist te vinden dan de gastheren van zaterdag.

Winnende team

DoCoS speelde twee keer een officieel duel bij Valken ’68. Beide duels in Valkenburg gingen de afgelopen seizoenen verloren. Eerder dit seizoen won DoCoS voor eigen publiek met 2-0, de eerste zege ooit tegen Valken ’68. Van dat winnende team ontbreken zaterdag in Valkenburg in ieder geval de langdurig geblesseerde Jeroen Boogmans en de geschorsten Simon Jouby, Joshua Overvliet en Ronnie de Roode.

Aftrap

De aftrap van Valken ’68 – DoCoS is zaterdag 16 februari 2019 om 14.30 uur op het sportpark van Valken ’68 aan het Duyfrak in Valkenburg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq