DoCoS met lege handen bij Valken '68

DoCoS heeft het laatste duel van dit kalenderjaar bij titelfavoriet Valken ’68 in de slotfase met 2-1 verloren.

LEIDEN, 16 december 2017 – DoCoS heeft het kalenderjaar afgesloten met een nederlaag bij titelfavoriet Valken ’68: 2-1. Lange tijd had DoCoS uitzicht op een gelijkspel en misschien wel meer, maar in de slotfase sloegen de Valkenburgers toe. DoCoS sluit 2017 daarmee af op een 11e plaats in de tweede klasse C en weet dat het in 2018 vol aan de bak moet om uit de gevarenzone te geraken.

Op het zompige gras van het hoofdveld van sportpark ’t Duyfrak en onder frisse weersomstandigheden legden Valken ’68 en DoCoS een verre van hartverwarmende eerste helft op de mat. De thuisclub nam het initiatief maar kwam in het eerste kwartier niet verder dan een tweetal pogingen waarbij de bal hoog over het doel vloog. Van beide kanten was er veelvuldig balverlies en werd er in een te traag tempo gespeeld. Gaandeweg kreeg DoCoS de gelegenheid om zich op de Valkenburgse helft te manifesteren. In de 31e minuut leidde dat tot de dan toe grootste en beste kans van de wedstrijd. Lars de Ridder verscheen vrij voor doelman Edwin van der Nagel maar slaagde er helaas niet in de bal in het doel te schieten. DoCoS was in deze fase dreigender dan de thuisclub die als titelfavoriet een matige partij op de mat legde. Beide ploegen leken daarom op een terechte dubbelblank score bij rust af te stevenen. Maar in blessuretijd gebruikte de thuisclub een stilstaande situatie om toch nog toe te slaan. De bal werd uit een vrije trap, halverwege de DoCoS-helft, hoog voor gezet en bij de tweede paal sprong de meegekomen verdediger Arjan Haasnoot het hoogste van iedereen en kopte de bal in het DoCoS-doel: 1-0.

Buitenspelval

DoCoS moest na rust aan de bak en had al na enkele minuten succes. Lars de Ridder mocht vrij doorgaan nadat de buitenspelval van Valken ’68 te laat dichtklapte. Op zeer beheerste en fraaie wijze schoot De Ridder de bal langs de uitgelopen doelman Van der Nagel in de verste hoek: 1-1. Het tempo ging hierna omhoog. En beide ploegen kregen mogelijkheden en kansen. De beste waren voor Jaco van der Bent, maar de Valkenburger zag de bal uit zijn eerste poging gestuit worden door doelman Joris van Harmelen. En bij zijn tweede poging in de slotfase schoot hij de bal hoog over. Die misser werd hem vergeven toen een minuut later Robbert van Delft de bal uit een voorzet vanaf de rechterkant in de hoek kopte buiten bereik van doelman Van Harmelen: 2-1. DoCoS zette nog een keer alles op alles, moest bijna een beslissende derde treffer incasseren maar zag in de vierde minuut van de blessuretijd de bal uit een schot van Simon Jouby worden gepakt door doelman Van der Nagel. DoCoS verliet daardoor Valkenburg met lege handen.

DoCoS blijft 11e en in de gevarenzone

DoCoS blijft ondanks de nederlaag op de 11e plaats want nummer twaalf DSO speelde gelijk bij Honselersdijk en blijft daarmee onder DoCoS op een van de twee nacompetitieplekken. De andere nacompetitieplek wordt bezet door Nieuwkoop dat door een zege bij CVC Reeuwijk de laatste positie, die rechtstreekse degradatie betekent, overdeed aan de Reeuwijkers. DoCoS hervat de competitie op 27 januari 2018 met een uitwedstrijd bij Nieuwkoop.

Karakteristieken

Valken ’68 – DoCoS 2-1 (1-0). 45+1. Arjan Haasnoot 1-0, 50. Lars de Ridder 1-1, 86. Robbert van Delft 2-1.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Pieter Maat, Rowin Peet, Tijn van Meegen, Simon Jouby, Sven Ravensbergen (88. Kars Bisschop), Enno van Wieringen (67. Jorrit Bouwmans), Chris van Empel en Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq