DoCoS met lege handen terug van Die Haghe

DoCoS heeft het duel bij nummer 2, Die Haghe, met een 3-0 nederlaag afgesloten.

LEIDEN, 18 november 2017 – DoCoS is met lege handen teruggekeerd van het bezoek aan nummer twee, Die Haghe. DoCoS kreeg geen vat op de goed presterende Haagse runnerup. Bij rust had DoCoS al twee doelpunten moeten incasseren. Na de pauze slaagde DoCoS er niet meer in om de bakens te verzetten.

DoCoS kreeg op het kleine, wat zompige grasmat van sportpark Ockenburg in Die Haghe een tegenstander die met veel zelfvertrouwen aan de wedstrijd begon. De Hagenaars leunen op een sterke verdediging (drie doelpunten tegen in zeven duels), wonnen vorige week in de beker met 16-0 (!) van een vierde klasser en spelen een lastig te bestrijden spelletje vanuit een naar achter leunende defensie met een aantal snelle aanvallers. Bovendien stoppen de Hagenaars nog een fiks portie strijdlust in hun spel.

DoCoS kreeg vanaf het begin van de wedstrijd geen grip op het spelletje van de Hagenaars. Het was dan ook geen wonder dat de thuisclub halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Sebastiaan van de Starre scoorde de openingstreffer. Dezelfde speler tekende ook voor de tweede treffer. DoCoS kwam niet verder dan een vrije trap van spits Chris van Empel, maar de ingeschoten bal kon de Haagse doelman Drost niet in verlegenheid brengen.

In de tweede helft slaagde DoCoS er niet in de rollen om te draaien. De Hagenaars bleven de bovenliggende partij. De spaarzame Leidse roodwitten die nog in een wonder geloofden, begrepen na de derde Haagse treffer na een uur spelen dat het op deze soms regenachtige zaterdag over en uit was.

Gevarenzone

DoCoS zakt door de nederlaag bij Die Haghe naar de gevarenzone. HVC ’10 staat na het verlies bij nummer drie Valken ’68 op de twaalfde plaats, de eerste nacompetitieplek, met zes punten. Met drie punten meer staat DoCoS op de gedeelde 9e plaats samen met DSO en TAVV. Die Haghe had een theoretische kans op de eerste periodetitel maar koploper Lugdunum maakte geen fout bij DSO. Door een 0-1 zege pakte Lugdunum de eerste prijs van het seizoen.

DoCoS ontvangt komende zaterdag stadgenoot UVS, dat na een goede start is teruggezakt. De Leidse blauwwitten staan, na de onverwacht ruime 0-3 nederlaag tegen TAVV, samen met Voorschoten ’97 op een gedeelde zevende plaats met één punt meer dan DoCoS. De stadsderby tussen DoCoS en UVS is voor beide ploegen daarom een kans zich te herstellen van een mindere fase.

Karakteristieken

Die Haghe – DoCoS 3-0 (2-0). 29. Van de Starre 1-0, 39. Van de Starre 2-0, 59. De Jong 3-0.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Steven Knijnenburg (66. Pieter Maat), Rowin Peet, Melvin Zweistra (50. Rick Siere), Simon Jouby, Joshua Overvliet, Lars de Ridder (76. Tim Gonlag), Chris van Empel en Nils Slingerland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq