DoCoS met vernieuwde selectie en nieuwe trainer naar nieuwe seizoen

De selectie van DoCoS is voor het nieuwe seizoen fors vernieuwd. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Ron de Roode start de selectie begin augustus aan de voorbereiding op het derde jaar in de tweede klasse.

LEIDEN, 1 juli 2018 – De selectie van DoCoS is stevig vernieuwd. De ook nieuwe hoofdtrainer Ron de Roode, die Nico van der Salm opvolgt, start begin augustus aan de voorbereiding van het derde seizoen van DoCoS in de tweede klasse.

De selectie van DoCoS is vooral in aanvallend opzicht versterkt. Adam Atif (Lugdunum), Bilal Karasahin (Lugdunum), Sandjai Gajadien (Lugdunum), Ronnie de Roode (Noordwijk) en Nick van Wingerden (UVS) zijn aanvallende versterkingen. In verdedigend opzicht begroet DoCoS de komst van jonge verdedigers met ervaring in eerste en tweede klasse als Sean Armitage (FC Boshuizen) en Jeroen Boogmans (UVS). Van dit zevental speelden Ronnie de Roode en Jeroen Boogmans in de jeugd al eerder voor DoCoS.

Tegenover de komst van dit zevental staat het afscheid en vertrek van een enkele ervaren krachten. Aanvoerder Danny Maaskant, die drie seizoenen een vaste, nimmer versagende waarde was in het eerste elftal van DoCoS, gaat het een treetje lager proberen en is verhuisd naar Sporting Leiden. Aanvaller Nils Slingerland besloot om de overstap te maken naar vierdeklasser Meerburg. Zowel Maaskant als Slingerland maakten deel uit van de kampioensformatie die in 2016 tegen WDS het kampioenschap in de derde klasse binnenhaalde en daarmee promoveerde naar de tweede klasse. Verdediger Steven Knijnenburg is gestopt met prestatief voetbal. Bovendien heeft Tim Gonlag, die een uitstekend seizoensslot had met onder meer de gelijkmaker in de derby bij UVS, te kennen gegeven ook te stoppen met prestatievoetbal.

Bij de foto: Jeroen Boogmans toonde zich in de derby’s tussen DoCoS en UVS in duel met Chris van Empel een uitstekende verdediger (Bron: DoCoS/pr/Ronald van Abswoude).


Jong talent

Ook de kampioensselectie van het tweede elftal van DoCoS krijgt nieuwe gezichten in het debuutseizoen in de tweede klasse. Iljes Amine en doelman Guillaume Soudain, die beiden twee jaar geleden naar Voorschoten ’97 overstapten, keren terug naar DoCoS en starten in Zaterdag 2. In deze selectie starten ook andere talentvolle spelers als Guido van der Vooren (afkomstig van Voorschoten ’97) en Myron Terpstra (afkomstig van Valken ’68). Bovendien levert de eigen DoCoS-jeugdopleiding in Danny Disseveld en Tjerk Bouwmans twee talentvolle spelers voor de DoCoS-2-selectie die in het nieuwe seizoen opnieuw onder leiding staat van trainer Andre Devilee.

Bij de foto: Ron de Roode (links) en Andre Devilee, hoofdtrainers DoCoS 1 en DoCoS 2.


Derde selectieteam

DoCoS kent in het nieuwe seizoen drie selectiegroepen: DoCoS 1, uitkomend in de tweede klasse, onder leiding van Ron de Roode en assistent Joop Tegelaar. DoCoS 2, dat na het kampioenschap in het nieuwe seizoen start in de reserve tweede klasse, onder leiding van Andre Devilee. DoCoS 3 als nieuw selectieteam onder leiding van Swen Hansen en Jeffrey van Heel start in de vierde klasse.

DoCoS JO19-1, het hoogste selectieteam in de jeugd, staat in het nieuw seizoen onder leiding van Dennis Schaafstra en Melvin Zweistra, die in 2016 kampioen werd met DoCoS in de derde klasse.

Bij de foto: de trainersstaf van DoCoS 1, 2, 3 en JO19-1: Melvin Zweistra, Dennis Schaafstra, Jeffrey van Heel, Ron de Roode, Andre Devilee en Swen Hansen.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq