DoCoS mist op millimeters puntendeling bij VDL

DoCoS heeft de uitwedstrijd bij VDL met 3-2 verloren. DoCoS blijft toch op een met Valken ’68 gedeelde derde plaats.

Maassluis/Leiden, 1 april 2017 – DoCoS heeft de uitwedstrijd bij VDL in Maassluis met 3-2 verloren in een duel dat ook in het voordeel van DoCoS had kunnen uitpakken. DoCoS miste voor rust enkele uitstekende kansen, kwam in de tweede helft na een slechte fase op voorsprong, zag de thuisclub er op en over gaan, en kwam in de slotfase millimeters te kort voor een gelijkspel.

In de eerste helft was nauwelijks te merken dat VDL de punten hard nodig had in de strijd om uit de degradatiezone te blijven en dat DoCoS punten wilde pakken om uitzicht op de nacompetitie om promotie te houden. DoCoS kreeg in de eerste helft allerbeste kansen maar zowel Sven Ravensbergen als Roy Elkerbout konden de VDL-doelman niet verschalken. Michael van Voorthuijzen voorkwam dat Louwen voor de thuisclub succesvol was.

Na rust tapten de gastheren – zoals dat zo mooi heet – uit een ander vaatje. Elke aanval over de linkerkant van DoCoS leverde gevaar op en het was eigenlijk een wonder dat de stand na een kwartiertje nog dubbelblank was. DoCoS herpakte zich vervolgens, dacht een penalty te krijgen toen Simon Jouby onderuit werd gehaald, maar scoorde vooral een heel fraai doelpunt. Oktay Gezici kapte de bal vrij, passte op Nils Slingerland die de bal met een mooie curve voor het doel plaatste waar Melvin van Gent doeltreffend afrondde: 0-1.

De thuisclub hield toch moed, zag eerst dat Michael van Voorthuijzen nog op de lijn redde, en pakte de gelijkmaker toen Remmerswaal in vrije positie mocht aannemen en schieten. Vijf minuten later was de VDL-spits het meest alert op een voorzet van rechtervleugelspits Houwen. En tot verbazing van vriend en vijand mocht Buuron, na een overtreding op Van Voorthuijzen, doorgaan en kon Houwen vervolgens zelfs een derde Maassluisse treffer scoren.

De wedstrijd was daarmee nog niet gespeeld want een paar minuten later ontsnapte Danny Maaskant aan de aandacht van de VDL-defensie. De DoCoS-aanvoerder verraste de VDL-doelman met een bal uit een afstandsschot waardoor het 3-2 werd. In blessuretijd was Maaskant zelfs dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal, uit een voorzet van Luc Quellhorst, ging millimeters langs de verkeerde kant van de paal.

DoCoS blijft gedeeld derde

DoCoS blijft op een gedeelde derde plaats samen met Valken ’68 (dat de laatste kans op de titel verloor door de 1-2 nederlaag tegen koploper Te Werve) en met vier punten achterstand op RCL (1-0 zege tegen Kethel Spaland). CWO staat vijfde op drie punten van DoCoS en HVC ’10 (2-0 winst op CWO en de volgende tegenstander van DoCoS) zesde op vier punten van DoCoS.

Karakteristieken VDL-DoCoS 3-2 (0-0). 65. Melvin van Gent 0-1, 74. Remmerswaal 1-1, 79. Remmerswaal 2-1, 84. Louwen 3-1, 86. Danny Maaskant 3-2.

Opstelling DoCoS: Mitchel van Abswoude, Mitchel Klein, Michael van Voorthuijzen, Danny Maaskant, Joshua Overvliet (46. Oktay Gezici), Tijn van Meegen, Simon Jouby, Sven Ravensbergen, Melvin van Gent, Roy Elkerbout (61. Luc Quellhorst), Nils Slingerland (90+2. Mark van Zonneveld).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq