DoCoS moet aan de bak bij DSO

DoCoS gaat zaterdag naar Zoetermeer. Daar treft DSO dat twee punten meer heeft en evenals DoCoS afstand wil nemen van de onderste regionen.

LEIDEN, 8 februari 2018 – DoCoS speelt zaterdag de lastige uitwedstrijd op het open, sportpark van DSO, waar de wind meestal vrij spel heeft, in Zoetermeer. De thuisclub heeft twee punten meer dan DoCoS. DSO won bij Nieuwkoop terwijl DoCoS zonder punten bleef omdat het duel tegen HVC werd gestaakt. DoCoS treft in DSO een ploeg die sinds de jaarwisseling het goede spoor te pakken heeft. DoCoS moet dus vol aan de bak om met een goed resultaat terug te komen naar de winterbarbeque van de club.

DoCoS treft in DSO een tegenstander die van dit seizoen veel meer had voorgesteld dan de huidige positie in het rechterrijtje. De Zoetermeerders, voormalig eersteklasser, spelen tot nu toe een tegenvallend seizoen maar hebben drie oefenwedstrijden gespeeld in de winterstop die allemaal werden gewonnen. Bovendien zijn de eerste twee echte duels sinds de winterstop in de competitie ook gewonnen: 6 punten uit 2 wedstrijden, twee keer winst (3-0 thuis tegen een Voorschoten ’97 en 1-4 bij Nieuwkoop). Een belangrijke reden voor deze goede herstart is de terugkeer van langdurige blessures van de spelbepalende middenvelder Jay Weber en doelpuntenmaker Mike Montanus. DSO heeft daardoor aanvallend nog meer mogelijkheden naast de sterke spitsen Lesley van den Berg en de jonge talentvolle Jeremy Burke.

Revanche

DoCoS staat dus voor de zware opgave om de aanvalskracht van DSO in toom te houden. Daarnaast gaat DoCoS hopelijk beter met de eigen kansen om dan in het thuisduel. DoCoS speelde in oktober in de eerste helft DSO bijna van de mat, scoorde echter slechts een keer en kreeg in de tweede helft de deksel op de neus en verloor met 2-3. Door die nederlaag kwam DoCoS in het rechterrijtje terecht.

De eerdere duels tussen DoCoS en DSO waren doelpuntrijk. DoCoS won vorig seizoen met 5-4 voor eigen publiek en verloor dus dit seizoen met 2-3. In Zoetermeer verloor DoCoS vorig seizoen in de slotfase van het seizoen met 4-2.

De wedstrijd DSO-DoCoS begint zaterdag 10 februari om 14.30 uur op sportpark Bentwoud aan de Thomas Morelaan/hoek Martin Luther Kinglaan in Zoetermeer

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq