DoCoS moet nog drie minuten tegen Berkel

De gestaakte wedstrijd tussen DoCoS en Berkel moet op zaterdag 2 maart 2019 bij een stand van 1-2 met nog drie minuten te spelen worden uitgespeeld.

LEIDEN, 29 januari 2019 – De KNVB heeft uitspraak gedaan inzake de gestaakte wedstrijd tussen DoCoS en Berkel. DoCoS en Berkel treffen geen blaam aan het staken van de wedstrijd. Het duel, gestaakt bij een stand van 1-2 in het voordeel van Berkel moet daarom worden uitgespeeld op zaterdag 2 maart 2019. De resterende speeltijd is drie minuten.

De thuiswedstrijd tegen Berkel werd op 15 december 2018 door de scheidsrechter drie minuten voor tijd gestaakt, nadat de bezoekers op 1-2 waren gekomen. De wedstrijd werd aanvankelijk tijdelijk gestaakt omdat de scheidsrechter na wanordelijkheden koos voor een korte afkoelingsperiode. Tijdens zijn gang naar de kleedkamer werd de scheidsrechter beledigd en bedreigd. Daarop besloot hij de wedstrijd definitief te staken.

Geschorst

De KNVB heeft geoordeeld dat de geblesseerde DoCoS-speler Ronnie de Roode, die als toeschouwer aanwezig was, de scheidsrechter mondeling heeft bedreigd. De voetbalbond heeft Ronnie de Roode daarom een schikkingsvoorstel gedaan voor een schorsing van twaalf maanden. Tot donderdag is er de mogelijkheid om tegen deze schorsing in beroep te gaan.

Tijdens het duel DoCoS-Berkel werden zowel trainer Ron de Roode als de ingevallen assistent-scheidsrechter Marcel de Bruin door de scheidsrechter naar de tribune verwezen. Ron de Roode heeft geen straf gekregen van de KNVB, terwijl Marcel de Bruin een schorsing heeft gekregen voor twee wedstrijden als assistent-scheidsrechter.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq