DoCoS moet tegen RCL winnen in zesde finale om klassenbehoud

DoCoS moet zaterdag in zijn zesde finale om klassenbehoud winnen van RCL om zicht te houden op direct lijfsbehoud in de tweede klasse.

LEIDEN, 15 mei 2019 – DoCoS heeft zaterdag in de streekderby met RCL uit Leiderdorp maar één keus: winnen. Alleen een zege houdt de kansen op direct lijfsbehoud overeind in deze zesde finale om klassenbehoud. RCL is vrij van degradatiezorgen want de Leiderdorpers haalden afgelopen zaterdag het noodzakelijke laatste puntje om zich van een nieuw seizoen tweede klasse te verzekeren.

DoCoS start zaterdag in de stadsderby aan zijn zesde finale in de strijd om het tweede klasserschap te behouden. In deze serie wist DoCoS niet elke keer te winnen, maar de afstand tot de veilige elfde plaats is steeds kleiner geworden. Na het gelijkspel bij stadgenoot UVS is de achterstand op HVC ’10 dat elfde staat nog twee punten. Met nog twee competitieronden voor de boeg staat niet alleen HVC ’10 maar ook SVC ’08 (vier punten meer) nog in het vizier van DoCoS. Er is echter maar een oplossing om de achterstand weg te werken: zelf punten pakken. Daarom moet er zaterdag in de voorlaatste competitieronde worden gewonnen van RCL.

Veilig

Voor DoCoS zijn de gasten uit Leiderdorp zaterdag een onberekenbare tegenstander. RCL kan – nadat het afgelopen zaterdag na een lang, moeizaam seizoen het noodzakelijke laatste puntje voor behoud van het tweede klasserschap binnen sleepte – vrij uit spelen. DoCoS zal daarom in deze zesde finale moeten laten zien voluit voor de winst te willen gaan. Na een 3-5 nederlaag in het seizoen 2016-2017 en een 1-1 gelijkspel in het vorig seizoen is DoCoS bovendien wel toe om voor eigen publiek een keertje te winnen van de roodwitten uit Leiderdorp. Eerder dit seizoen verloor DoCoS met 2-1 in Leiderdorp.

Aftrap

De aftrap van de streekderby tussen DoCoS en RCL op het sportpark aan de Haagse Schouwweg is zaterdag om 14.30 uur.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq