DoCoS na gelijkspel tegen RCL naar nacompetitie om behoud

DoCoS heeft in zijn zesde finale om klassenbehoud een 1-1 gelijkspel behaald. Door de zege van HVC ’10 bij Te Werve is DoCoS met nog een wedstrijd te spelen, veroordeeld tot de nacompetitie om behoud van het tweede klasserschap.

LEIDEN, 18 mei 2019 – DoCoS heeft in zijn zesde finale in de strijd om klassenbehoud, in de 25e competitieronde, een 1-1 gelijkspel behaald tegen streekgenoot RCL uit Leiderdorp. DoCoS had moeten winnen en moet door dit gelijkspel en de winst van HVC ’10 bij Te Werve proberen via de nacompetitie om behoud het tweede klasserschap veilig te stellen.

Voor 225 toeschouwers was er voor DoCoS maar een opdracht tegen RCL: winnen. Echter, in de eerste helft was er maar een ploeg die voetbalde: de bezoekers uit Leiderdorp. DoCoS liet voor rust geen moment zien dat er vandaag absoluut gewonnen moest worden. Het was dan ook logisch dat RCL op voorsprong kwam al hadden de bezoekers daarbij geluk; Ewoud Kroneman kon bij de tweede paal de bal uit een hoekschop vrij binnen koppen: 0-1. Daar bleef het voor rust bij ondanks enkele goede aanvallen en schoten van de bezoekers.

Gretig uit de kleedkamer

DoCoS startte de tweede helft gretig en zette RCL ruim een kwartier lang met de rug tegen de muur. Er kwamen mogelijkheden met schoten van Lars de Ridder, tot twee keer toe, en voor Sven Ravensbergen, die de bal gekeerd zag worden door de RCL-doelman, en voor Mitchel Klein en Chris van Empel. Maar de goede richting ontbrak. DoCoS bleef in leven omdat RCL bij enkele uitbraken het vizier niet op scherp had bij een poging van Thom Wijnalda en had veel geluk toen de bal uit een boogschot van Kai Vijlbrief de binnenkant van de paal trof om daarna terug het veld in te vallen. Kort daarna had Luc Quellhorst misschien wel de allergrootste kans op de gelijkmaker maar de vleugelspits kon de bal onvoldoende richting en kracht meegeven. Daarna bleek doelman Gideon de Lange een sta-in-de-weg want met twee goede saves voorkwam hij treffers uit fraaie schoten van de bal door Simon Jouby en Lars de Ridder. Dat het toch nog gelijk werd, kwam door een misser van de RCL-doelman die op de zestien meter over de bal trapte, waarna Chris van Empel het kadootje uitpakte en de bal in het lege doel schoof: 1-1. Die onverwachte gelijkmaker bracht nog even wat leven in de brouwerij en langs de kant maar een tweede doelpunt zat er niet meer in.

Nacompetitie behoud

DoCoS is door het gelijkspel tegen RCL en de winst van HVC ’10 bij Te Werve (1-3) met nog één competitieronde te gaan niet meer in staat om de veilige elfde plaats te bereiken. DoCoS gaat daarom naar de nacompetitie om behoud. De meer dan waarschijnlijke tegenstander in de kwartfinale van de nacompetitie om behoud is stadgenoot Lugdunum dat zich vandaag verzekerde van een van de drie periodetitels in de derde klasse.

Voordat DoCoS aan de nacompetitie begint, moet er nog 1 competitiewedstrijd worden gespeeld: uit bij DSO. De ploeg uit Zoetermeer won vandaag bij UVS met 0-5 en staat met nog één competitieronde te gaan samen met Voorschoten ’97 (0-8 zege bij TAVV) bovenaan. Beide ploegen hebben evenveel punten en het doelsaldo is ook hetzelfde.

Karakteristieken

DoCoS-RCL 1-1 (0-1). 88. Chris van Empel 1-1.

Opstelling: Michel van Abswoude, Michael van Voorthuizen (74. Danny Disseveld), Sean Armitage, Rowin Peet, Enno van Wieringen (74. Sandjai Gajadien), Mitchel Klein, Simon Jouby, Shairon Mhanni (24. Sven Ravensbergen), Luc Quellhorst, Chris van Empel en Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq