DoCoS naar debutant in het Noorden

Het eerste elftal van DoCoS gaat zaterdag op bezoek bij promovendus NSV ’46 in het Noorden met als doel de plek in de top-3 te verstevigen.

LEIDEN, 12 november 2015 – DoCoS onder leiding van trainer Nico van der Salm gaat zaterdag op visite bij promovendus NSV ’46 in het Noorden, bij Nieuwkoop. Op basis van de resultaten in de maand oktober ligt winst van DoCoS voor de hand. Terwijl NSV de laatste vijf wedstrijden verloor, heeft DoCoS juist na een aarzelende start een goede serie neergezet met als voorlopig resultaat de 3e plaats.

DoCoS gaat naar het Noorden om bij NSV ’46 zijn top-3-positie te verstevigen. In het fraaie Groene Hart treft DoCoS een tegenstander die voor eigen publiek wat recht te zetten heeft. De laatste twee wedstrijden gingen fors verloren. Vorige week verloor NSV ’46 bij koploper BSC ’68 met 4-1 en had daar vooral de pech op de beslissende momenten niet te scoren terwijl de koploper dat wel deed. Daardoor kwam er geen tussenstand van 3-2 op het bord maar wel kort daarna een 4-1. Twee weken geleden verloor NSV ’46 blamerend in Zwammerdam. Na een 0-1 voorsprong ging NSV ’46 in de tweede helft met 8-1 de boot in. De laatste thuiswedstrijd van NSV ’46 was voor het eigen Noordense publiek evenmin vermakelijk: een 0-4 nederlaag tegen Hazerswoudse Boys. Op doelsaldo staat NSV ’46 inmiddels voorlaatste en daarmee op een rechtstreekse degradatieplek.

NSV speelde tot twee jaar terug als zondagclub

In NSV ’46 treft DoCoS een vereniging die met eerste elftal ook de overstap heeft gemaakt van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. NSV ’46 verliet in 2014 de derde klasse van het zondagvoetbal en debuteerde vorig seizoen in de 4e klasse. De club pakte in zijn debuutjaar onmiddellijk het kampioenschap en promotie. De titel was omstreden omdat in de slotfase van het seizoen achteraf een ongerechtigde speler – die eigenlijk vanwege een rode kaart niet had mogen voetballen – meedeed in een wedstrijd die het verschil maakte. NSV ’46 werd door die zege kampioen met 1 punt voorsprong op Woubrugge dat tevergeefs reclameerde bij de KNVB.

DoCoS had in tegenstelling tot NSV ’46 twee seizoenen in de vierde klasse nodig om de titel met promotie te realiseren en is nu bezig aan zijn derde seizoen in de 3e klasse. De resultaten van de afgelopen weken met een goede, duidelijke zege op Zwammerdam (4-0) maakt dat DoCoS in de 3e klasse dit seizoen kan meedoen om de prijze en dat kan de ploeg van trainer Nico van der Salm in het Noorden zaterdag onderstrepen.

Aanvang van de wedstrijd NSV ’46 – DoCoS: zaterdag 14 november 15.00 (!) uur.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq