DoCoS naar Haagse debutant

DoCoS gaat in zijn derde wedstrijd op bezoek bij debutant Wateringse Veld Kranenburg in Den Haag op zoek naar de eerste punten van het seizoen.

LEIDEN, 4 oktober 2019 – In de derde competitieronde gaat DoCoS op bezoek bij de Haagse debutant Wateringse Veld Kranenburg. De Hagenaars behaalden afgelopen lente de tweede opvolgende titel en promoveerden daardoor in twee jaar tijd van de vierde naar de tweede klasse. De debutant staat tweede met 4 punten uit 2 duels terwijl DoCoS de rij sluit met nul punten uit twee wedstrijden.

Voor DoCoS is Wateringse Veld Kranenburg een onbekende tegenstander. De Haagse fusieclub ontstond in 2014 door het samengaan van SV Wateringse Veld en vv GONA. De nieuwe club speelde twee seizoenen in de zondag eerste klasse, daarna een seizoen in de tweede klasse dat als laatste werd afgesloten maar in plaats van degradatie naar de derde klasse begon de fusieclub in 2017 in het zaterdagvoetbal. Dat leverde direct een titel op in de vierde klasse, gevolgd door een nieuw kampioenschap afgelopen voorjaar door na een spannend seizoensslot KMD een puntje voor te blijven.

De debutant is in de tweede klasse prima begonnen. Uit bij titelfavoriet DSO speelden de Hagenaars met 2-2 gelijk. Vorige week speelde Wateringse Veld Kranenburg zijn eerste thuiswedstrijd in de tweede klasse. Tegen Van Nispen, kampioen in de derde klasse A, kwamen de Hagenaars met 0-2 achter maar in de tweede helft verhingen zij de bordjes en wonnen met 4-2 van de andere kampioensdebutant.

Dat resultaat tegen Van Nispen is een graadmeter voor DoCoS. Want bij Van Nispen kwam DoCoS in de openingswedstrijd ook met 2-0 achter maar in tegenstelling tot Wateringse Veld Kranenburg slaagde DoCoS er niet in die achterstand weg te werken en om te buigen naar een zege. DoCoS verloor met 1-3 en leed afgelopen zaterdag een nieuwe nederlaag, thuis tegen Soccer Boys (2-3).

Vier senioren en tien jeugdteams

Wateringse Veld Kranenburg heeft twee velden in gebruik voor drie seniorenteams, een veteranenteam en daarnaast 2 JO8-teams, 2 JO10-teams en 1 JO11, 1 JO12, 1 JO13, 1 JO15, 1 JO17 en 1 JO19-team.

Wateringse Veld Kranenburg is vooral bekend als FC Kranenburg, dat jarenlang in de vierde klasse speelde maar in 1997 begon aan zijn opmars vanuit de vierde klasse en zich in 2001 na het behalen van de titel in de eerste klasse meldde in de top van het amateurvoetbal. In 2005 volgde de fusie met RVC Rijswijk tot Haaglandia. In 2017 werd besloten om de club her op te richten met een bestaande club en dat leidde tot de fusie met GONA tot Wateringse Veld Kranenburg.

Aftrap

De aftrap van het duel Wateringse Veld Kranenburg – DoCoS is zaterdag 5 oktober om 14.30 uur op sportpark Zonneveld, Guido de Moorstraat 35 in Den Haag.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq