DoCoS naar titelkandidaat DSO

DoCoS sluit de competitie af bij titelkandidaat DSO dat moet winnen om kans te maken op het kampioenschap.

LEIDEN, 23 mei 2019 – DoCoS sluit zaterdag de competitie af bij DSO. De Zoetermeerse ploeg staat samen met Voorschoten ’97 op de eerste plaats en moet winnen – misschien wel met zo groot mogelijke cijfers – om kampioen te worden. Voor DoCoS staat er niets op het spel behalve om met een goed gevoel volgende week te beginnen aan de nacompetitie om behoud van het tweedeklasserschap.

DoCoS speelde zes finales op rij die in het teken stonden van direct lijfsbehoud, maar in de zesde finale ging het mis. DoCoS kwam afgelopen zaterdag niet verder dan een gelijkspel tegen RCL en omdat HVC ’10 bij Te Werve won, was het pleit beslecht: DoCoS moet dit seizoen via de nacompetitie proberen het tweedeklasserschap veilig te stellen. De laatste competitiewedstrijd is daarmee voor DoCoS qua resultaat niet van invloed op het behoud van het tweede klasserschap. Maar met een nieuwe trainersstaf onder leiding van Andre Devilee is het duel bij DSO voor DoCoS wel van belang als voorbereiding op weg naar een succesvol optreden in de kwartfinale van de nacompetitie op 1 juni, waarschijnlijk tegen stadgenoot Lugdunum.

Titelstrijd

DoCoS treft in DSO een tegenstander die met Voorschoten ’97 in een heftige titelstrijd is gewikkeld. DSO en Voorschoten ’97 hebben evenveel punten en een gelijk doelsaldo. DSO staat tweede omdat het minder doelpunten heeft gemaakt dan Voorschoten ’97. Het betekent dat wanneer beide ploegen winnen DSO een doelpunt meer moet maken tegen DoCoS dan Voorschoten ’97 tegen Te Werve.

DoCoS wist de afgelopen seizoenen in Zoetermeer altijd te scoren, maar won er nog nooit. Vorig seizoen sloten DoCoS en DSO af op een 2-2 gelijkspel en twee seizoenen geleden verloor DoCoS, toen strijdend voor nacompetitie om promotie, aan het slot van het seizoen met 4-2.

Aftrap

De aftrap van de 26e competitiewedstrijd van DoCoS bij DSO is zaterdag om 14.30 uur op het sportpark van DSO in Zoetermeer.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq