DoCoS naar UVS voor vijfde finale om klassenbehoud

DoCoS gaat zaterdag voor zijn vijfde finale om klassenbehoud op bezoek bij stadgenoot UVS. Voor DoCoS telt alleen de winst.

LEIDEN, 7 mei 2019 – De nummer twaalf tegen de nummer drie: DoCoS op bezoek bij stadgenoot UVS. In een derby is de stand op de ranglijst echter van ondergeschikt belang. Voor DoCoS telt in deze stadsderby maar een ding: winnen want dat is de enige manier om in de race te blijven om zich in deze vijfde finale om klassenbehoud veilig te spelen in de competitie.

DoCoS start zaterdag in de stadsderby aan zijn vijfde finale in de strijd om het tweede klasserschap te behouden. De serie begon met de belangrijke zege tegen hekkensluiter TAVV. In zijn vierde finale won DoCoS van directe concurrent Sportclub Monster. In de vijfde finale treft DoCoS stadgenoot UVS. DoCoS moet, wil het zich veilig spelen, bij UVS gaan winnen. Dat is geen eenvoudige opgave omdat UVS derde staat en DoCoS twaalfde. Maar in een derby, zeker die tussen DoCoS en UVS, is de stand op de ranglijst van ondergeschikte betekenis.

Zure nederlaag

DoCoS treft met UVS een tegenstander die afgelopen zaterdag zijn kansen op de titel en nacompetitie om promotie praktisch verspeelde. UVS verloor met 2-0 in het restant van het gestaakte duel tegen SVC ’08. Dat was voor de blauwwitte stadgenoten een zure nederlaag want een fraai seizoen – UVS heeft het hele seizoen uitzicht gehad op de titel – dreigt daardoor als een nachtkaars uit te gaan. Alleen winnen tegen DoCoS biedt UVS nog een theoretische kans op een prijs. Voor een kampioenschap moet UVS niet alleen winnen van DoCoS maar moeten de beide koplopers DSO en Voorschoten ’97 beiden dan ook nog minimaal vier punten verspelen in de resterende drie duels. En voor het bereiken van de nacompetitie om promotie moet UVS minstens vier punten goed maken op Voorschoten ’97 of hopen dat Valken ’68, dat aan kop gaat in de laatste periode, en Soccer Boys minimaal drie tot zes punten verliezen ten opzichte van UVS.

Willen winnen

Voor DoCoS is het uitgangspunt voor deze vijfde finale om klassenbehoud nog steeds hetzelfde: winnen in de stadsderby. Alleen dan is er een mogelijkheid om de achterstand op de veilige plekken die worden bezet door HVC ’10 (elfde, drie punten meer, uit naar nummer twee en titelkandidaat Voorschoten ’97) en SVC ’08 (tiende, vier punten meer, uit naar RCL) in te lopen. Het duel tussen DoCoS en UVS eindigde eerder dit seizoen in de Mors in een 3-1 overwinning voor DoCoS.

De grote vraag zaterdag in de enige, echte Leidse stadsderby wordt wie van beide Leidse ploegen het meest gretig is om te winnen: DoCoS in zijn strijd om klassenbehoud of UVS voor zijn laatste (theoretische) kans om het seizoen nog met een prijs af te sluiten?

Aftrap

De aftrap van de stadsderby tussen UVS en DoCoS in sportpark De Kikkerpolder is zaterdag om 14.30 uur.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq