DoCoS naar Vlaardingen in 2e ronde nacompetitie

LEIDEN – DoCoS gaat zaterdag op bezoek in Vlaardingen in de tweede ronde van de nacompetitie om lijfsbehoud. Gastheer voor DoCoS is derdeklasser Victoria ’04 uit Vlaardingen dat door een succesvolle campagne in de nacompetitie juist kan promoveren naar de tweede klasse.

Victoria ’04 eindigde achter de Schiedamse kampioen HBSS als tweede in de derde klasse D. Die tweede plaats werd definitief veroverd na een 3-1 zege tegen Meeuwenplaat uit Hoogvliet dat daardoor op doelsaldo als derde eindigde. Victoria ’04 sloot daarmee de derde en laatste periode als tweede af. Alleen VDL deed het beter maar de ploeg uit Maassluis greep naast de derde periode omdat zij als elfde eindigde.

Beloning

De tweede plek en de vervangende periodetitel was voor Victoria ’04 de beloning voor een seizoen waarin de ploeg steeds betere resultaten haalde. Victoria ’04 begon als middenmoter: zevende plek in de eerste periode, die werd gewonnen door DVO ’32 dat door DoCoS in de eerste ronde van de nacompetitie na verlenging (2-1) werd uitgeschakeld. In de tweede periode eindigde Victoria ’04 als vierde en in de derde periode als derde met de tweede plaats in de eindrangschikking als beloning, plus de nacompetitie om een plek in de tweede klasse.

Fortuna Vlaardingen

Victoria ’04 is een fusieclub die is ontstaan uit het samengaan van The Shell Boys en Fortuna Vlaardingen. Fortuna Vlaardingen speelde van 1955 tot 1974 betaald voetbal. Het sportcomplex van Fortuna Vlaardingen werd gesloopt en daar kwamen woningen. Victoria ’04 speelt in sportpark Broekpolder. Victoria ’04 verloor voor eigen publiek dit seizoen in de derde klasse D in de Broekpolder slechts twee keer: tegen kampioen HBSS en tegen nummer vier Kethel Spaland.

3 to go

Het duel tussen Victoria ’08 en DoCoS is een van de acht wedstrijden in de nacompetitie om twee plekken in de tweede klasse. DoCoS zit in het Rijnmondse deel van de nacompetitie. De winnaar van het duel tussen Victoria ’08 en DoCoS speelt in de derde ronde op zaterdag 10 juni tegen de winnaar van het duel tussen tweedeklasser Wilhelmus uit Voorburg en derdeklasser Meeuwenplaat uit Hoogvliet. Een van deze vier ploegen kwalificeert zich voor de finale op 17 juni op neutraal terrein tegen een tegenstander uit het kwartet Zwarte Pijl-Hillegersberg/Ariston-DSVP. De winnaar van deze finale speelt volgend seizoen in de tweede klasse. Voor alle clubs geldt dus: drie keer winnen is na de zomer tweede klasse!

Andere helft

Acht andere tweede en derdeklassers spelen ook om één plek in de tweede klasse. Het betreft: Aarlanderveen-Legmeervogels/Verburch-CWO/ESTO-Blauw Zwart/HVC’10-Lyra.

Aftrap

DoCoS begint zaterdag 3 juni 2023 om 14.30 uur aan de tweede ronde van de nacompetitie tegen Victoria ’08 op sportpark Broekpolder, Kooikersweg 3 in Vlaardingen. De winnaar gaat door, de verliezer speelt volgend seizoen in de derde klasse.

 

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq