DoCoS neemt zaterdag afscheid van "Ome Co" Henzing

DoCoS herdenkt zaterdag de deze week overleden “Ome Co” Henzing, die zaterdagmiddag wordt gecremeerd in Rhijnhof.

LEIDEN, 22 maart 2018 – DoCoS herdenkt zaterdag de deze week overleden “ome Co” Henzing. De vlaggen op het sportcomplex gaan zaterdag halfstok. Bij alle thuiswedstrijden wordt 1 minuut stilte in acht genomen. En het eerste elftal, op bezoek voor de belangrijke competitiewedstrijd in Honselersdijk, zal met rouwbanden spelen en vooraf 1 minuut stilte in acht nemen vanwege het overlijden afgelopen maandag van “Ome Co” Henzing.

Met dit eerbetoon bij alle wedstrijden van DoCoS-teams wil het bestuur van DoCoS stil staan bij het afscheid van de 81-jarige DoCoS-voetbalicoon die voor vele generaties DoCoS-voetballers een inspiratiebron, boeiende gesprekspartner en voetbalvader was. De crematieplechtigheid van Co Henzing vindt zaterdagmiddag om 13.45 uur plaats in het schuin tegenover het DoCoS-sportcomplex gelegen crematorium Rhijnhof.

Rouwbanden

Drie kwartier later begint het eerste elftal van DoCoS aan zijn competitiewedstrijd in Honselersdijk. Op verzoek van het DoCoS-bestuur speelt het vaandelteam met rouwbanden en wordt er vooraf ook 1 minuut stilte in acht genomen voor “Ome Co”, die met gepaste trots de afgelopen jaren de verrichtingen van zijn cluppie in het zaterdagvoetbal volgde. Hij had daarbij altijd een scherp oog voor voetbaltalent en was een liefhebber van het pure voetbal.

Op de Facebookpagina van DoCoS reageerden deze week vele Leidse voetballiefhebbers en DoCoS-spelers van nu en vroeger op het overlijden van “ome Co”. Cor van der Krogt, aanvoerder van DoCoS in de eerste helft van de jaren ’90: “Echte voetballiefhebbers halen op het veld het beste in je boven. Ome Co was er zo eentje. Vanaf het moment dat ik hem op het voetbalveld tegenkwam tot het moment dat ik mijn kicks aan de wilgen hing! Rust zacht, ome Co”.

Glimmende, trotse ogen

De Leidse wethouder van sportzaken, Paul Dirkse, ook actief als voetballer bij DoCoS in de jaren ’90, herinnert zich “Ome Co” nog al te goed, zo blijkt uit zijn reactie op de DoCoS-Facebookpagina: “Een leven lang verbonden via de sport, al vanaf jonge leeftijd toen hij onze jeugdleider was. We spraken elkaar regelmatig: in de stad, bij het basketbal of op een tennisbaan. Dan glommen zijn ogen altijd van trots bij de verhalen over de generaties die hij had begeleid en die hij op de voet bleef volgen door de jaren heen. De vele jaren die hij in de club stak voor ons voelde toen heel vanzelfsprekend, later snapte ik pas welke mooie tijd we daardoor hebben gehad in de jeugd. Dank je wel Co, rust zacht!”

Voormalig DoCoS- en Katwijkspits Barry Dubbeldeman: “Een mooie vent is helaas niet meer onder ons.”

Ook van buiten DoCoS is er gereageerd op het overlijden van Co. Dick Barnhoorn, jarenlang voorzitter van GHC spreekt waarderende woorden over Co die hij kent uit een lang vervlogen Leidse voetbaltijden van De Sleutels en VWS: “Veel met Co staan bomen over het spelletje. Fijne man om mee om te gaan. In mijn prille jeugd heb ik als keeper bij De Sleutels nog tegen Co gespeeld. Co speelde toen bij de club van de dekenfabriek aan de Kanaalweg bij VWS. Co rust zacht, familie veel sterkte.”

Co Henzing overleed maandag 19 maart tijdens de kaartavond van zijn vaste DoCoS-kaartmaten. Kaartavonden die hij de afgelopen maanden helaas niet meer kon bijwonen. Voorzitter Jasper van Marwijk: “Ome Co Henzing was een echte DoCoS-man. Wij zullen hem missen”.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq