DoCoS niet voorbij Nieuwkoop

DoCoS is er niet in geslaagd om het duel met hekkensluiter NIeuwkoop winnend af te sluiten: 0-0.

LEIDEN, 14 april 2018 – DoCoS heeft de ontmoeting met hekkensluiter Nieuwkoop afgesloten met een gelijkspel. Het ene winstpunt betekent dat DoCoS meer afstand neemt van de twaalfde plaats, die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent, omdat nummer twaalf TAVV met 0-3 verloor van RCL.

DoCoS had in de eerste helft moeite om hekkensluiter Nieuwkoop van zich af te houden. De bezoekers waren zelfs het dichtste bij een doelpunt. Sebastiaan van der Voorn kopte halverwege het eerste bedrijf de bal uit een hoekschop op de paal. Dat gaf de Nieuwkopers moed dat er in Leiden wat te halen viel. Het leverde enkele halve mogelijkheden op plus een prima schot van Gareth Rowlands die de bal van afstand in de hoek schoot. Doelman Joris van Harmelen ranselde de bal echter bekwaam uit de hoek. DoCoS was één keer erg dicht bij een treffer. De thuisclub claimde een penalty omdat een Nieuwkoopse verdediger de bal met de hand zou hebben tegengehouden op de doellijn, na een goede kopbal van een DoCoS-speler. Maar de scheidsrechter, die op een paar meter afstand stond, wuifde dat appel resoluut weg.

Dreigende hoekschoppen

Na rust schakelde DoCoS een tandje bij en zette de Nieuwkopers onmiddellijk vast op eigen helft. Binnen een paar minuten leverde dat diverse gevaarlijke situaties op en dreigende hoekschoppen. Helaas lukte het de luchtmacht van DoCoS niet om de bal achter de lange doelman Thomas Boekestein te werken.

DoCoS zorgde er voor dat Nieuwkoop nauwelijks meer van eigen helft kwam, en kwam halverwege de tweede helft heel dicht bij de openingstreffer. Nils Slingerland ontsnapte aan de rechterkant, gaf de bal voor het doel waar in de kluts met de Nieuwkoopse doelman zowel Chris van Empel als invaller Jorrit Bouwmans er niet in slaagde om de bal in het doel te werken. Nieuwkoop was één keer gevaarlijk, opnieuw met een schot van de bal door Rowlands maar ook deze keer was doelman Van Harmelen alert. Met man en macht probeerde DoCoS in de slotfase die zes minuten extra blessuretijd telde alsnog de zege binnen te halen en dat leek te gebeuren toen Lars de Ridder de vrije ruimte kreeg. Helaas schoot de vleugelspits de bal uit een moeilijke hoek over het doel en daarmee was de laatste kans op winst verkeken.

DoCoS blijft op 11e plaats

DoCoS blijft op de elfde plaats maar heeft de voorsprong op nummer twaalf TAVV met een punt vergroot. TAVV verloor namelijk voor eigen publiek met 0-3 van RCL. Met vijf punten voorsprong krijgt nummer elf DoCoS volgende week in een direct duel met nummer twaalf TAVV dus een nieuwe kans om verder afstand te nemen van de twaalfde plek, die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud van het tweede klasserschap betekent.

Karakteristieken

DoCoS-Nieuwkoop 0-0 (0-0). Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Tim Gonlag, Steven Knijnenburg (65. Kars Bisschop), Joshua Overvliet (80. Tijn van Meegen), Enno van Wieringen (59. Jorrit Bouwmans), Lars de Ridder, Chris van Empel en Nils Slingerland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq