DoCoS onderuit bij koploper Lugdunum

DoCoS heeft de Leidse stadsderby bij koploper Lugdunum verloren. Een 2-0 achterstand bij rust kon in de tweede helft wist DoCoS niet meer te repareren.

LEIDEN, 7 oktober 2017 – DoCoS heeft de eerste Leidse stadsderby van het seizoen, uit bij debutant en koploper Lugdunum met 2-1 verloren. DoCoS speelde een tegenvallende eerste helft waarin het twee keer geen goed antwoord had op uitstekende aanvallende combinaties van de thuisclub. Na rust zette DoCoS de koploper vast op eigen helft, maar kwam niet verder dan een tegentreffer: 2-1.

DoCoS kwam het beste uit de startblokken in de Kikkerpolder. De bezoekers controleerde het spel en bepaalde zeker in de eerste tien minuten aanvallend het ritme van de wedstrijd. Tot daar ineens Soufiane Boukhadis een lange voorzet van achteren kreeg, de bal controleerde en op de paal schoot, waarna de bal in de handen vloog van doelman Mitchel van Abswoude. Lugdunum begon vanaf dat moment zijn individuele kwaliteiten te tonen. Nog voor het half uur leverde dat twee doelpunten op. Goed voorbereidend werk van Atif en Van Leeuwen ontregelde het hart van de DoCoS-defensie waarna Boukhadis twee keer doeltreffend kon en mocht uithalen: 1-0 en 2-0. DoCoS kwam in deze fase overal te laat en had geen grip op de wedstrijd. Pas vlak voor rust kwam DoCoS weer in de buurt van het Lugdunum-doel maar uit een voorzet van Simon Jouby schoot Lars de Ridder de bal – helaas voor DoCoS – over het doel.

Energiek en strijdlust

Na rust keerde de strijdlust bij DoCoS terug. DoCoS zette Lugdunum vast op eigen helft. Lugdunum moest het hebben van uitbraken die overigens altijd gevaarlijk oogden, vooral omdat vrijwel elke aanvaller van de groenwitten een goede actie in huis heeft en voortdurend slim en dreigend op zoek is naar de mogelijkheid om te kunnen scoren. DoCoS had een penalty nodig om dichterbij te komen. Een goede loopactie van Thomas Goebel werd door Joshua Overvliet op waarde geschat met een prima pass van de bal, waarna Goebel binnen het strafschopgebied onreglementair werd gestopt. De toegekende strafschop werd door Chris van Empel onberispelijk ingeschoten: 2-1.

DoCoS, dat fitter leek, rook de gelijkmaker, kreeg mogelijkheden maar slaagde er niet in de groenwitte defensie uit elkaar te spelen. Dat Lugdunum de beste kans kreeg om de wedstrijd in de tegenstoot te beslissen, ligt dan voor de hand maar doelman Mitchel van Abswoude wist een inzet van de volledige vrijgelopen Isitir te stoppen en liet zich evenmin verrassen door een poging vanaf het middenveld. Daardoor bleef het spannend maar werden de boeken uiteindelijk toch op 2-1 afgesloten.

In de middenmoot

DoCoS vindt zich door de nederlaag bij koploper Lugdunum terug in de middenmoot. Lugdunum is de ongeslagen enige koploper want medekoploper Die Haghe verloor vandaag van UVS. DoCoS speelt komende zaterdag thuis tegen DSO uit Zoetermeer dat drie wedstrijden drie keer met een gelijkspel afsloot.

Karakteristieken

Lugdunum – DoCoS-RCL 2-1 (2-0). 26. Soufiane Boukhadis 1-0, 28. Soufiane Boukhadis 2-0, 63. Chris van Empel 2-1.

Opstelling: Mitchel van Abswoude, Michael van Voorthuijzen, Danny Maaskant, Pieter Maat, Rowin Peet (81. Tijn van Meegen), Rick Siere (34. Joshua Overvliet), Simon Jouby, Thomas Goebel, Lars de Ridder, Chris van Empel, Nils Slingerlannd (46. Mitchel Klein).

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq