DoCoS onderuit in Stevenshofderby

DoCoS heeft de Stevenshofderby uit bij Voorschoten ’97 verloren: 2-0. DoCoS zakt naar de zesde plaats maar de verschillen blijven klein, vier punten achter op de nieuwe koploper UVS en drie punten voorsprong op de hekkensluiters.

LEIDEN, 20 oktober 2018 – DoCoS heeft de Stevenshofderby bij Voorschoten ’97 verloren. De thuisclub scoorde zowel voor als na rust en had betere mogelijkheden op een hogere score. DoCoS had mogelijkheden op een beter resultaat en kreeg in de slotfase een uitstekende kans om wat terug te doen, maar faalde vanaf de penaltystip.

De derde Stevenshofderby tussen DoCoS en Voorschoten ’97 doorbrak het ritme van de twee vorig jaar gespeelde derby’s. Toen won telkens de bezoekende ploeg, dit keer bleven de punten in eigen huis. Helaas voor DoCoS dus bij Voorschoten ’97. Beide ploegen legden een verre van oogstrelende partij voetbal op de mat. De belangen waren groot. Vooral Voorschoten ’97 was er alles aan gelegen om de punten in eigen huis te houden om afstand te nemen van de onderste regionen en de stap naar de top van de tweede klasse te zetten. DoCoS kreeg mogelijkheden maar was niet altijd en overal even scherp. De betere kansen waren voor Voorschoten ’97. De thuisclub raakte met de bal al een keer de lat boven doelman Joris van Harmelen, alvorens nog voor rust middenvelder Peer van Paasen de score wist te openen.

DoCoS probeerde in de tweede helft de bakens te verzetten maar de beste kansen waren voor de thuisclub. Ruim halfweg de tweede helft verdubbelde Nicky Guijt de voorsprong van Voorschoten ’97. DoCoS bracht daarna Chris van Empel in het veld en kreeg in de slotfase een uitstekende mogelijkheid op de aansluitingstreffer. DoCoS kreeg een penalty, Chris van Empel schoot de bal laag in de hoek maar doelman Justin van Look was er – helaas voor DoCoS – op tijd bij. Daarmee ging de kleine kans voor DoCoS om toch nog een puntje uit het vuur te slepen in rook op.

Linkerrijtje

DoCoS zakt door de nederlaag in de Stevenshofderby bij Voorschoten ’97 van de vijfde naar de zesde plaats. De achterstand op de nieuwe koploper, stadgenoot UVS (0-1 winst bij Te Werve, 11 punten uit 5 duels), bedraagt vier punten. De voorsprong van DoCoS op het trio dat de rij sluit, Te Werve, Valken ’68 en TAVV (alle drie 4 punten uit 5 duels) bedraagt drie punten. DoCoS speelt zaterdag voor eigen publiek tegen promovendus VELO dat tegen hekkensluiter TAVV met 1-1 gelijk speelde. De bezoekers uit Wateringen staan vijfde met twee punten meer dan DoCoS.

Karakteristieken

Voorschoten ’97 – DoCoS 2-0. 36. Peer van Paasen, 71. Nicky Guijt 2-0.

Opstelling: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Pieter Maat, Rowin Peet, Bilal Karasahin, Joshua Overvliet (59. Gydo van Vooren), Simon Jouby, Adam Atif, Mitchel Klein (73. Chris van Empel), Ronnie de Roode, Lars de Ridder.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq