DoCoS ontmoet vijf nieuwe tegenstanders

Voor DoCoS levert de indeling van de tweede klasse C in vergelijking met vorig jaar acht dezelfde ploegen en vijf nieuwe tegenstanders. Alleen met UVS is er een Leidse stadsderby.

LEIDEN, 16 juli 2018 – DoCoS treft in het nieuwe, derde seizoen in de tweede klasse C in vergelijking met vorig jaar acht dezelfde teams en vijf nieuwe tegenstanders. Van deze vijf zijn er twee echte nieuwelingen, Berkel en promovendus VELO, en drie oude bekenden, de promovendi Soccer Boys en Sportclub Monster en degradant Te Werve.

DoCoS speelt, na de degradatie van Lugdunum, in het nieuwe seizoen twee Leidse derby’s: uit en thuis tegen stadgenoot UVS. Streekderby’s zijn er opnieuw tegen Valken ’68, RCL uit Leiderdorp en Voorschoten ’97. Andere bekende tegenstanders van het afgelopen seizoen, waarin DoCoS na een moeizaam verlopen jaar uiteindelijk als achtste eindigde, zijn DSO uit Zoetermeer, HVC ’10 uit Hoek van Holland, TAVV uit Ter Aar en SVC ’08 uit Scheveningen.

Nieuwe (oude) gezichten

Van de vijf nieuwkomers zijn er twee echt nieuw en drie oude bekenden. Te Werve uit Rijswijk werd in 2017 kampioen, promoveerde naar de eerste klasse maar degradeerde via de nacompetitie terug naar de tweede klasse. Sportclub Monster en Soccer Boys uit Bleiswijk degradeerden in 2017 uit de tweede klasse C en keren beide na een seizoen derde klasse terug in de tweede klasse. Soccer Boys deed dat op overtuigende wijze door kampioen te worden in de derde klasse met Leidse tegenstanders als het voormalige vv Leiden (dat in het nieuwe seizoen als Sporting Leiden door het leven gaat) en LSVV ’70. Sportclub Monster realiseerde de terugkeer via de nacompetitie.

Ook een andere, echte nieuweling, VELO uit Wateringen, promoveerde via de nacompetitie door Lugdunum-bedwinger FC Oudewater te kloppen. Berkel daarentegen speelde het afgelopen seizoen in de Rotterdamse tweede klasse, werd daarin derde op gepaste afstand van kampioen BVCB en runnerup Hellevoetsluis. Berkel beloonde zich met een plekje in de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse maar ging onderuit in en bij Valken ’68. Berkel, zo luidde de eerste berichten, heeft zich in de zomer versterkt om de ambities om promotie naar de eerste klasse verder gestalte te geven.

Kanshebbers

Het nieuwe DoCoS onder leiding van de nieuwe trainer Ron de Roode en versterkt in aanvallend en verdedigend opzicht heeft zo op het eerst oog opnieuw een indeling waarin de krachtsverschillen klein zijn. UVS mag na het prima seizoen, dat met een gedeelde tweede plaats werd afgesloten, samen met Valken ’68 tot de voornaamste titelkandidaten worden gerekend. Andere kanshebbers zijn het ambitieuze HVC ’10, degradant Te Werve dat in 2017 nog ongenaakbaar kampioen werd en het ambitieuze Berkel dat, zo luidde de eerste berichten, zich in de zomer heeft versterkt om de ambities op promotie naar de eerste klasse verder gestalte te geven. Voor DoCoS geldt evenals voor RCL en DSO om te laten zien dat na een moeizaam afgelopen seizoen het weer mogelijk is in het linkerrijtje een rol van betekenis te kunnen spelen.

Het nieuwe seizoen begint op 1 september met de groepsronde van de bekercompetitie. De competitie in de tweede klasse C begint evenals afgelopen seizoen op de vierde zaterdag van september, te weten 22 september 2018, en duurt tot eind mei 2019.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq