DoCoS ontsnapt in Monster aan nederlaag

DoCoS is in een de allerlaatste seconden van de wedstrijd in Monster ontsnapt aan een nederlaag.

LEIDEN, 1 december 2018 – DoCoS is in de uitwedstrijd in Monster in de allerlaatste seconden ontsnapt aan een nederlaag. Pieter Maat kopte de gelijkmaker binnen voor 3-3 en direct daarna floot de arbiter voor het eindsignaal. DoCoS had op meer geen recht in een van twee kanten matige wedstrijd waarin de thuisclub feller en opportunistischer voetbalde dan DoCoS.

DoCoS kon met gemengde gevoelens halverwege het duel met Sportclub Monster de kleedkamers opzoeken. Na een vlotte achterstand boog DoCoS de score om in Leids’ voordeel door treffers van Chris van Empel en Adam Atif (uit een penalty). Tegenvallers waren er in dat eerste bedrijf ook: doelman Joris van Harmelen en Bilal Karasahin moesten noodgedwongen met blessures afhaken. Bovendien kreeg DoCoS in blessuretijd voor de pauze nog de gelijkmaker om de oren nadat de buitenspelval te laat dichtklapte.

Ranglijst

In de tweede helft deden beide ploegen hun best om er wat van te maken, maar toonden DoCoS noch Sportclub Monster aan dat zij een veel hogere plek op de ranglijst verdienen. Pas een klein kwartier voor tijd viel de eerste kans op een doelpunt te noteren. Mitchel Klein kwam na een goede, vlotte combinatie vrij voor de doelman, maar de bal ging via de Monster-keeper langs het doel.

Kort daarna was het aan de andere raak. Balverlies op het middenveld leidde een Monsteraanval in, waarbij DoCoS telkens net te laat kwam en de bal in vrije positie bij Jordy van Manen kwam. De eerste, de beste kans na rust voor de gastheren was raak, want Van Manen bleef koel en schoot zijn tweede doelpunt van de middag achter doelman Mitchel van Abswoude.

Held van de middag

DoCoS moest hierna alles of niets spelen en dat leidde aanvankelijk vooral tot prima kansen voor de thuisclub. Een allerbeste kans op een zeker lijkend doelpunt werd met een sliding verijdeld door Ronnie de Roode. Een paar minuten later leek de aanvaller zich tot held van de middag te kronen, maar tot twee keer ging de bal er niet in. Eerst stond de keeper in de weg en daarna schoot De Roode de bal keihard op de lat. Toch was dat niet DoCoS’ laatste kans. Diep in blessuretijd mocht Mitchel Klein de bal nog een keer hoog voor de pot slingeren en daar kopte Pieter Maat de bal over de uitlopende Monsterdoelman in het net: 3-3. Daadwerkelijk op de valreep een gelijkspel want voor aftrappen was er vervolgens geen tijd meer!

Op drie punten van UVS

DoCoS zakt na het gelijkspel in Monster naar de elfde plaats. De krachtsverschillen zijn echter zeer klein. De afstand tot de door Te Werve, DSO, UVS en HVC gedeelde derde plaats is drie (!) punten. De nieuwe koploper is Voorschoten ’97 dat de oude koploper VELO met 7-2 afdroogde. DoCoS speelt zaterdag uit bij SVC ’08 dat vandaag bij UVS met 1-2 won en daardoor DoCoS op de ranglijst passeerde.

Karakteristieken

Sportclub Monster – DoCoS 3-3 (2-2). 9. Jordy van Manen, 17. Chris van Empel 1-1, 20. Adam Atif (strafschop) 1-2, 45+3. Ramon Breurs 2-2, 77. Jordy van Manen 3-2, 90+3. Pieter Maat 3-3.

Opstelling: Joris van Harmelen (30. Mitchel van Abswoude), Bilal Karasahin (42. Luc Quellhorst), Michael van Voorthuizen, Pieter Maat, Rowin Peet, Simon Jouby, Joshua Overvliet (82. Lars de Ridder), Mitchel Klein, Ronnie de Roode, Chris van Empel, Adam Atif.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq