DoCoS ontvangt hekkensluiter Nieuwkoop

DoCoS begint een serie van drie thuiswedstrijden in april zaterdag tegen hekkensluiter Nieuwkoop.

LEIDEN, 12 april 2018 – DoCoS begint een reeks van drie thuiswedstrijden met een duel tegen hekkensluiter Nieuwkoop. DoCoS is gebaat bij winst om de afstand tot de twaalfde plaats, die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent, hetzelfde te houden of te vergroten. DoCoS behaalde in januari een nipte 2-3 zege in Nieuwkoop.

DoCoS kan, te beginnen met het thuisduel tegen hekkensluiter Nieuwkoop, de basis leggen voor een goede serie van drie thuiswedstrijden in april. Tegen de nummer veertien van de ranglijst is DoCoS verplicht de winst binnen te halen. Dat lijkt op papier een gemakkelijke opgave, want Nieuwkoop verloor na de winterstop bijna alles. Een keer speelde Nieuwkoop gelijk en dat was in het uitduel tegen een van de titelfavorieten, Valken ’68: 0-0. DoCoS weet uit eigen ervaring ook dat winnen tegen Nieuwkoop lastig kan zijn. In Nieuwkoop haalde DoCoS, eind januari, ternauwernood in de slotfase een 2-3 overwinning uit het vuur.

Aprilmaand

Voor DoCoS kan winst tegen Nieuwkoop de basis leggen voor een beslissende aprilmaand waarin DoCoS nog twee belangrijke thuiswedstrijden speelt. Volgende week komt nummer twaalf TAVV op bezoek, dat zaterdag tegen RCL een alles-of-niets duel speelt om het gat naar de elfde plaats, waar DoCoS staat te verkleinen. Een week later haalt DoCoS het gestaakte duel in tegen HVC ’10, dat wordt begonnen met een 1-1 stand en dat beslissend is voor de titel in de tweede periode voor HVC ’10 of koploper Die Haghe.

Nacompetitie om behoud

Om met Tourwinnaar Joop Zoetemelk te spreken: Parijs is nog ver. En dus eerst alle aandacht naar de ontmoeting met Nieuwkoop dat ondanks de reeks van nederlagen na de winterstop nog alle kans maakt om directe degradatie te ontlopen. De Nieuwkopers staan slechts drie punten achter op de dertiende plaats, die evenals de twaalfde plaats nacompetitie om behoud betekent, en die wordt bezet door CVC Reeuwijk. Nieuwkoop sluit de competitie af met duels tegen CVC Reeuwijk en buurman TAVV. En om dat met perspectief te doen, is puntenwinst in de overige drie duels voor de Nieuwkopers noodzakelijk, te beginnen bij DoCoS.

De wedstrijd DoCoS-Nieuwkoop begint zaterdag 14 april om 14.30 uur op sportpark De Mors aan de Haagsche Schouwweg in Leiden.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq