DoCoS ontvangt hekkensluiter Rohda ’76

Koploper DoCoS is zaterdag gastheer voor hekkensluiter Rohda ’76 en start daarmee een serie van drie duels tegen teams die strijden tegen degradatie.

LEIDEN, 16 maart 2016 – Koploper DoCoS ontvangt zaterdag voor eigen publiek hekkensluiter Rohda ’76 uit Bodegraven. Na de overtuigende winst bij concurrent Koudekerk begint DoCoS met het duel tegen Rohda ’76 aan een serie van drie thuiswedstrijden tegen teams uit het rechterrijtje. Na Rohda ’76 volgt een uitwedstrijd bij Zwammerdam en de thuiswedstrijd tegen NSV ’46.

DoCoS deed afgelopen zaterdag uitstekende zaken. Als koploper zette DoCoS op overtuigende wijze naaste belager Koudekerk met een 0-2 zege op zeven punten achterstand. Bovendien verloor nummer twee Kagia met 1-0 bij WDS waardoor het gat met Kagia ook is gegroeid tot zes punten. DoCoS is daarmee de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap.

DoCoS staat nu voor een serie van drie wedstrijden tegen teams die volop in de strijd om directe of indirecte degradatie verwikkeld zijn. Als koploper wordt van DoCoS verwacht deze drie wedstrijden te winnen. Maar vanzelf zal dat niet gaan, zeker niet tegen teams die de punten hard nodig hebben. Wanneer DoCoS deze serie goed afsluit, kan het in een goede uitgangspositie beginnen aan de laatste serie van vier wedstrijden tegen onder meer CVC Reeuwijk, BSC ’68 en DWO.

Rechterrijtje

De eerste tegenstander in de serie tegen de teams uit het rechterrijtje is promovendus Rohda ’76 uit Bodegraven. DoCoS won eind oktober met 0-3 in Bodegraven, wel verdiend maar niet overtuigend vooral door een matige eerste helft. Rohda ’76 verraste dit seizoen in de openingswedstrijd toen de promovendus met 1-7 won bij Zwammerdam.

De visite aan Zwammerdam staat voor DoCoS na Pasen, op zaterdag 2 april, op het programma en daarna volgt het thuisduel tegen NSV ’46. Zwammerdam moet oppassen dat het niet op een nacompetitieplek tegen degradatie terecht komt. Op zo’n plek staat NSV ’46, de promovendus die op 9 april te gast is bij DoCoS.

Maar eerst dus Rohda ’76. Tegen de club uit Bodegraven die vorig jaar via de nacompetitie promoveerde, speelde DoCoS nog nooit een officiële thuiswedstrijd. Dat gaat dus komende zaterdag gebeuren. De aftrap in het duel tussen koploper DoCoS en hekkensluiter Rohda ’76 begint zaterdag 19 maart om 14.30 uur.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq