DoCoS ontvangt onvoorspelbaar Te Werve

DoCoS gaat thuis tegen het onvoorspelbare Te Werve op zoek naar de eerste puntenwinst in 2019.

LEIDEN, 22 februari 2019 – DoCoS mag zaterdag proberen tegen Te Werve het eerste punt, of nog liever punten, te pakken in 2019. De Rijswijkse tegenstander geldt als titelkandidaat maar is dit seizoen minder sterk en vooral onvoorspelbaarder dan twee jaar geleden toen Te Werve op overtuigende wijze kampioen werd.

DoCoS treft in Te Werve een tegenstander die na een wisselende eerste seizoenshelft, waarin nederlagen en zeges werden afgewisseld, in 2019 uitstekend begon. DSO werd geklopt (1-0) en er werd gewonnen van TAVV (2-0) en SVC ’08 (4-2), beide concurrenten van DoCoS onder in de ranglijst. Te Werve leek daarmee op weg naar de top van de ranglijst maar afgelopen zaterdag ging het plotseling mis voor de Rijswijkers. Bij buurman VELO, de winnaar van de eerste periode, in Wateringen verloor Te Werve met onverwacht hoge cijfers: 4-1. DoCoS krijgt met Te Werve een sterke tegenstander, vijfde op de ranglijst, maar vooral ook onvoorspelbare tegenstander op visite.

DoCoS zelf is in 2019 nog altijd op zoek naar de eerste punten en daarmee afgezakt naar de twaalfde plaats. Er werd achtereenvolgens verloren van TAVV, HVC ’10, Soccer Boys en afgelopen zaterdag bij buurman Valken ’68. Zeker in de duels met HVC ’10 en Valken ’68 liet DoCoS met minimaal een helft overtuigend voetbal zien voor niemand onder te hoeven te doen. De concurrenten onderin sprokkelen inmiddels wel punten, daarom is het voor DoCoS noodzaak om tegen Te Werve eindelijk aan de goede kant van de score te blijven.

Negatieve balans

DoCoS heeft tegen Te Werve een negatieve balans. Beide ploegen ontmoetten elkaar twee seizoen geleden als debutanten in de tweede klasse voor het eerst. DoCoS verloor voor eigen publiek in blessuretijd met 0-1 en in Rijswijk was Te Werve, de latere kampioen in dat seizoen, een maatje te groot: 3-0. Na een seizoen in de eerste klasse keerde Te Werve terug en ontmoetten elkaar beide ploegen in het najaar. In Rijswijk verloor DoCoS onnodig met 4-2. Drie duels tegen Te Werve leverden dus nog geen enkel punt op. Het zou mooi zijn wanneer DoCoS er zaterdag in slaagt om de score een positief aanzien te geven.

Aftrap

De aftrap van DoCoS-Te Werve is zaterdag 23 februari 2019 om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagse Schouwweg in Leiden. Het duel stond aanvankelijk op het programma voor zaterdag 26 januari maar werd toen afgelast vanwege de vorst en sneeuw in die dagen.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq