DoCoS ontvangt UVS in Leidse stadsderby

DoCoS start de tweede seizoenshelft met de enige, echte Leidse stadsderby: thuis tegen UVS, de nummer 3 van de ranglijst en een van de titelfavorieten.

LEIDEN, 29 januari 2020 – De tweede seizoenshelft van de competitie start met een onvervalste stadsderby. DoCoS ontvangt voor eigen publiek stadgenoot UVS. De blauwwitten uit de Kikkerpolder, de voormalige thuishaven van DoCoS, komen als nummer drie naar de Haagse Schouwweg. DoCoS verloor in oktober van de toenmalige koploper met 3-0 en treft in UVS een van de titelfavorieten.

DoCoS tegen UVS zijn als stadsderby’s speciale wedstrijden. Beide ploegen hebben ambities om hogerop te willen maar de kans daarop is voor UVS veel groter dan voor DoCoS. DoCoS moet als hekkensluiter alle zeilen bijzetten om in de tweede klasse te blijven, een verrassing tegen UVS in de stadsderby zou daarvoor heel welkom zijn. UVS was dit seizoen al koploper, greep naast de eerste periodetitel en behoort tot de vier ploegen die in de tweede seizoenshelft gaan uitmaken wie kampioen wordt: UVS staat derde met vier punten achterstand op koploper DSO en twee punten achterstand op Valken ’68. De blauwwitten kunnen zich – om bij te blijven – geen puntenverlies in de Leidse stadsderby veroorloven. Kortom, beide ploegen hebben baat bij puntenwinst en dat maakt de Leidse stadsderby tussen roodwit en blauwwit extra interessant, ook voor de neutrale Leidse voetballiefhebber.

Favoriet

De stadgenoten van UVS zijn niet alleen op basis van hun plek op de ranglijst favoriet in de enige, echte stadsderby tussen de twee hoogste voetballende Leidse clubs in het zaterdagvoetbal. UVS heeft met koploper DSO de beste verdediging: slechts elf tegentreffers in dertien duels. Voor DoCoS dat in de eerste seizoenshelft pas tien keer scoorde, is dat een stevig barriere om te slechten en hopelijk maakt de stadsderby krachten vrij bij DoCoS om de blauwwitte muur te passeren. Tegelijkertijd is het zo dat UVS tegen Te Werve vorige week een goed resultaat boekte: 4-2 winst nadat een groot deel van het duel met tien man werd gespeeld. DoCoS daarentegen rook in Hoek van Holland aan de tweede zege van het seizoen maar stond uiteindelijk met lege handen bij HVC ’10: 4-2 nederlaag.

Aftrap

De aftrap van de stadsderby tussen DoCoS en UVS op het sportpark De Mors aan de Haagse Schouwweg is zaterdag 1 februari 2020 om 14.30 uur.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq