DoCos ontvangt Voorschoten '97 in "Stevenshofderby"

Voor het eerst in de historie van het zaterdagvoetbal ontvangt DoCoS buurman en voormalig hoofdklasser Voorschoten ’97 in wat ook wel genoemd mag worden de “Stevenshofderby”.

LEIDEN, 14 maart 2018 – DoCoS is zaterdag gastheer voor de eerste Stevenshofderby in sportpark De Mors. Op bezoek komt buurman Voorschoten ’97 dat evenals DoCoS nogal wat voetbaltalent uit de Leidse Stevenshof in zijn gelederen heeft. Voor beide teams is het een belangrijke wedstrijd om afstand te nemen tot de twaalfde plaats, die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent.

De krachtsverschillen in de tweede klasse C van het zaterdagvoetbal zijn uitermate klein. Er is geen klasse waar het verschil tussen de nummer twee op de ranglijst (Valken ’68 met 31 punten) en de nummer twaalf (RCL met 21 punten) zo klein is. Wat het extra spannend maakt is dat het verschil tussen het ogenschijnlijk aangename linkerrijtje en de twaalfde plaats die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent slechts drie punten bedraagt. DoCoS en Voorschoten ’97 bewegen zich binnen deze smalle marges van de tweede klasse: Voorschoten ’97 staat gelijk met RCL maar heeft een beter doelsaldo, DoCoS heeft een punt meer en staat drie plekken hoger dan de bezoekers uit Voorschoten ’97.

Derby om te winnen

DoCoS en Voorschoten ’97 hebben dus beide belang om de derby zaterdag winnend af te sluiten. DoCoS komt daarbij vermoedelijk met een beter gevoel aan de aftrap dan de voormalige hoofdklasser. DoCoS boekte afgelopen zaterdag een knappe 0-3 zege bij de toenmalige nummer drie SVC ’08. Voorschoten ’97 ging op de valreep onderuit in de derby tegen UVS (1-2). Bovendien won DoCoS afgelopen herfst bij Voorschoten ’97 de eerste derby tussen beide clubs met 0-3 door doelpunten van Jorrit Bouwmans en Simon Jouby (2x). In het voordeel van Voorschoten ’97 spreekt dat volgens berekeningen van Leiden Amateurvoetbal nog geen enkele Leidse derby dit seizoen twee keer winst heeft opgeleverd voor hetzelfde team.

Zondagvoetbal

DoCoS heeft in het zondagvoetbal, zeker in het begin van deze eeuw, regelmatig de degens gekruist met de zondagtak van de Voorschotense fusieclub die op 1 juli 1997 werd opgericht na een fusie van SV Voorschoten, SVLV en Randstad Sport. Die duels tussen DoCoS en Voorschoten ’97 speelden zich voornamelijk af in de derde klasse van het zondagvoetbal.

De zaterdagtak van Voorschoten ’97 is voor DoCoS een onbekende tegenstander waarmee dus dit seizoen voor het eerst de degens zijn gekruist. Toen DoCoS in 2011 startte in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal begon Voorschoten ’97 aan zijn derde seizoen in de hoofdklasse. Zeven jaar later treffen beide vaandelteams elkaar dus in een spannende tweede klasse.

De aftrap zaterdag van DoCoS tegen Voorschoten ’97 is gepland om 14.30 uur op sportpark De Mors aan de Haagsche Schouwweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq