DoCoS ontvangt Westlandia in 6-puntenduel

DoCoS mag in het 6-puntenduel tegen Westlandia proberen de nare smaak van de nederlaag in de stadsderby tegen koploper UVS weg te spoelen.

LEIDEN, 31 oktober 2019 – DoCoS staat zaterdag voor een belangrijk duel in de strijd met het gedegradeerde Westlandia. Het is een zogeheten 6-puntenduel: bij winst komt hekkensluiter DoCoS op gelijke hoogte met Westlandia, bij verlies vergroten de bezoekers de voorsprong op DoCoS tot zes punten. Voor DoCoS is het duel voor eigen publiek de kans om de nare smaak van de nederlaag in de stadsderby tegen koploper UVS weg te spoelen.

DoCoS leed in de zesde competitieronde een kansloze nederlaag bij UVS en kwam daardoor weer op de laatste plaats. DoCoS krijgt tegen Westlandia de kans om zich te herstellen van de duidelijke nederlaag in de Kikkerpolder (3-0). Eenvoudig wordt dat niet want Westlandia verraste met een zwaarbevochten gelijkspel op een van de bovenste ploegen, SVC ’08: 2-2. Daardoor kwam Westlandia in de dikke middenmoot terecht: op de gedeelde zevende plaats staan Kagia, RCL en Westlandia allemaal met 7 punten. Van Nispen en HVC ’10 volgen met 6 punten en daarna komen Berkel en Te Werve met 5 punten, terwijl DoCoS de rij sluit met 4 punten. De verschillen zijn klein op de ranglijst, en er is nog geen man overboord maar daarom telt elk punt. Een goed resultaat van DoCoS tegen Westlandia is daarom zaterdag van groot belang. Tegen Westlandia zal het vooral belangrijk zijn om topscorer Tim van der Voort uit te schakelen: door zijn twee treffers (pingels) tegen SVC ’08 bracht hij zijn totaal op 14 doelpunten in 15 wedstrijden van het eerste van Westlandia.

Herman en Hans van Marwijk

Westlandia uit Naaldwijk heeft twee eerste elftallen, zoals VVSB, waarbij het eerste elftal het vlaggenschip van de vereniging is. Het zondagse eerste elftal van Westlandia speelt voor het derde seizoen op rij in de 3e divisie en is ook het enige zondagteam van de Naaldwijkers, terwijl de club op zaterdag tien seniorenteams in de competitie heeft. Twintig jaar geleden speelden DoCoS en Westlandia beiden ook in de 2e klasse. In het seizoen 1999-2000 werd Westlandia kampioen in de zondag 2e klasse D en promoveerde toen naar de 1e klasse. DoCoS speelde toen als zondagclub in de 2e klasse C, onder meer tegen Alphense Boys, VELO en Kranenburg. DoCoS werd toen zesde en had spelers in het eerste elftal als Hans en Herman van Marwijk, Dennis Stuifzand, Edwin Verhoogt, Luc Kok, Richard Koldenhof, Niek de Vries en een piepjonge Niels van der Linden.

Opmars in zaterdagvoetbal

Terwijl Westlandia op zondag naar de top van het amateurvoetbal klom, zakte DoCoS af naar de vierde klasse van het zondagvoetbal om dat hoofdstuk in 2015 af te sluiten. DoCoS was in 2011 al begonnen in het zaterdagvoetbal. Westlandia begon vijf jaar eerder, in 2006, met een standaardelftal in de zaterdagcompetitie. Westlandia en DoCoS begonnen beiden met een opmars vanuit de kelder van het zaterdagvoetbal. Westlandia werd in 2014 kampioen in de 3e klasse, DoCoS twee jaar later (2016) ook in de 3e klasse. In datzelfde jaar 2016 promoveerde Westlandia via de nacompetitie ten koste van RCL samen met kampioen SVC ’08 naar de 1e klasse. Afgelopen seizoen werd de Naaldwijkers het derde jaar in de 1e klasse noodlottig, via de nacompetitie keerde Westlandia terug in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal. Daardoor treffen DoCoS en Westlandia dit seizoen elkaar voor het eerst in het zaterdagvoetbal.

Zes winstpunten op vreemd terrein

Westlandia lijkt na een matige start de weg omhoog gevonden te hebben. Westlandia begon met een 1-3 nederlaag tegen het onberekenbare Te Werve, won vervolgens bij RCL (1-2), verloor daarna van en bij Valken ’68 (1-0) en nipt van Wateringse Veld Kranenburg (1-2) om daarna zijn tweede uitzege te pakken bij Berkel (1-2). Afgelopen zaterdag speelden de Naaldwijkers met 2-2 gelijk voor eigen publiek tegen SVC ’08 waardoor Westlandia zijn eerste winstpunt behaalde voor eigen publiek. Zes van de zeven winstpunten haalde Westlandia dus in de uitwedstrijden bij RCL en Berkel. DoCoS is gewaarschuwd.

Aftrap

De aftrap van de ontmoeting tussen DoCoS en Westlandia is zaterdag om 14.30 uur in het sportpark van DoCoS aan de Haagse Schouwweg.

Het tweede elftal van DoCoS, dat afgelopen zaterdag nipt met 3-2 verloor bij Noordwijk, ontvangt om 12.15 uur op eigen veld de reserves van VVSB Zaterdag. Deze wedstrijd is echter verplaatst naar dinsdag 12 november 20 uur.

DJ Carlton

Na afloop van het duel tussen DoCoS en Westlandia zorgt DJ Carlton voor de muzikale omlijsting van de derde helft.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq