DoCoS op stille 3 October gastheer voor Van Nispen

DoCoS ontvangt Van Nispen in zijn tweede thuisduel, dit keer nota bene op een door de coronamaatregelen ontzielde 3 October.

LEIDEN, 2 oktober 2020 – Het zal niet veel zijn voorgekomen, maar DoCoS moet deze 3 October voetballen. DoCoS ontvangt de doelpuntenmachine van Van Nispen uit De Zilk. Het belooft daarom een interessant krachtmeting te worden zonder dat het Leidse publiek er bij kan zijn. Want niet vanwege 3 October, maar om de aangescherpte coronamaatregelen moet het publiek thuisblijven bij dit derde competitieduel.

DoCoS heeft in de eerste twee duels een goede aanzet gedaan voor een mooie competitiestart. Een gelijkspel en een overwinning betekenen al vier winstpunten, bijna evenveel als vorig seizoen met Kerst toen DoCoS vijf punten had. DoCoS startte vorig seizoen bij toenmalige debutant Van Nispen, kon de Zilkse defensie niet ontrafelen en kreeg zelf drie doelpunten om de oren. Kans op revanche kwam er niet omdat er een streep ging door de tweede helft van de competitie als gevolg van de uitbraak van corona.

Doelpuntenmachine

De tweede coronagolf die zich heeft aangediend, leidt er toe dat DoCoS vandaag geen publiek mag ontvangen tegen Van Nispen. Bovendien was er vanwege de afgelasting van Leids Ontzet, vanwege corona, ook geen reden om het duel te verschuiven. De bezoekers uit De Zilk speelden pas een duel omdat de tweede wedstrijd, vorige week tegen RCL, vanwege een coronageval bij een van de Zilkse selectiespelers, werd uitgesteld. Van Nispen won het openingsduel met 3-5 bij Te Werve. Die score lijkt illustratief voor de doelpuntenmachine uit De Zilk: zelf veel scoren, maar ook redelijk wat treffers incasseren. In de bekercompetitie, die voorafgaand aan de competitie werd gespeeld, was het niet anders: Van Nispen scoorde in drie ontmoetingen tegen ROAC, Donk en Deltasport zelf acht keer en kreeg acht tegendoelpunten. Maar het resultaat was vooral positief: Van Nispen plaatste zich als groepswinnaar voor de tweede bekerronde.

Wateringse Veld

DoCoS en Van Nispen waren vorig seizoen in een strijd gewikkeld om directe degradatie te ontlopen. Of beide ploegen het dit seizoen veel beter gaan doen, is de hoop bij beide clubs. Directe degradatie lijkt overigens dit seizoen niet meer mogelijk te zijn. Wateringse Veld/Kranenburg heeft laten weten zijn elftal terug te trekken. Het duel van de Rijswijkse Hagenaars zaterdag tegen Vitesse Delft is uit het schema gehaald. Een officieel besluit over het terugtrekken van Wateringse Veld/Kranenburg is nog niet genomen – de duels van komende weken staan nog in het schema – maar wanneer er definitieve streep door de resterende duels gaat, is het voor geen van de andere teams meer mogelijk om op de veertiende plaats te eindigen: de plek die aan het einde van het seizoen direct degraderen betekent.

Aftrap social media

De aftrap van DoCoS tegen Van Nispen is om 14.30 uur op het veld van DoCoS aan de Haagse Schouwweg. Het duel is te volgen via de social media-kanalen van DoCoS.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq