DoCoS op valreep met lege handen bij DSO

DoCoS heeft na een goede tweede helft in de slotminuut een punt uit handen gegeven bij nummer twee, DSO.

ZOETERMEER, 9 APRIL 2022 – DoCoS staat weer met lege handen na een duel met DSO. Tegen de nummer twee van de ranglijst leek DoCoS in de eerste helft op een kansloze nederlaag af te stevenen, herpakte zich na rust maar deed zichzelf in de slotminuut de das om: 3-2.

DoCoS kreeg vlak voor de aftrap met een tegenvaller te maken. Invaller-doelman Remco Neuteboom – eerste doelman MItchel van Abswoude is vanwege zijn rode kaart bij Soccer Boys voor vijf duels geschorst – moest zich vanwege een blessure laten vervangen door debutant en JO19-keeper Tim de Boer. In de openingsfase liet DoCoS zich door die tegenslag niet uit het veld slaan. DoCoS toonde zich qua veldspel in de eerste helft zelfs gelijkwaardig aan DSO, dat niet liet zien waarom de ploeg op de tweede plek staat. Of het moest zijn door het effectieve optreden bij twee onverwachte mogelijkheden. Een misverstand in de Leidse defensie en lankmoedig verdedigen werd in beide gevallen afgestraft: 2-0 bij rust.

Penalty

DoCoS had direct na rust zo maar op 3-0 kunnen staan maar Timo Reinhardt, die de openingstreffer had gemaakt, legde de bal in vrije positie af in plaats van zelf uit te halen. DoCoS toonde vervolgens energieker en had de moed om met drie verdedigers de thuisclub tegemoet te treden. Dat leverde af en toe hachelijke situaties op maar ook meer mogelijkheden om de bepaald niet overtuigend spelende thuisploeg onder druk te zetten. DoCoS had daarbij het geluk dat een van de Zoetermeerders een handsbal maakte in het strafschopgebied. De toegekende penalty werd onberispelijk ingeschoten door Dylan Victory.

Beauty

Het hoogtepunt van de wedstrijd was de gelijkmaker van DoCoS. Milan Flippo veroverde vol overtuiging de bal aan de linkerkant op een verdediger, legde twee andere Zoetermeerse verdedigers kappend en draaiend in de luren en gaf de bal op uitstekende wijze voor waarna Mitchel Klein uithaalde en de bal op prachtige wijze als een streep in het doel schoot: 2-2.

Slotfase

DoCoS ontsnapte, dat gebiedt de eerlijkheid te zeggen, enkele keren op miraculeuze wijze aan een nieuw Zoetermeers tegendoelpunt maar kreeg zelf ook mogelijkheden op meer. Een allerbeste kans werd helaas, na een prima aanval, niet benut. Milan Flippo schoot de bal, in vrije positie, te gehaast over het doel. Dat kwam DoCoS uiteindelijk duur te staan, want DSO dat met opportunistisch voetbal, lange halen en diepe ballen, op zoek ging naar de winst had een mispeer van de Leidse defensie, in de slotminuut, nodig voor de zege. De bal kwam daardoor plotseling voor de voeten van de vrijstaande Timo Reinhardt die dit keer wel voor eigen succes ging en de bal onverbiddelijk buiten bereik van doelman Tim de Boer in het doel joeg. Een hard gelag voor DoCoS, dat op basis van de zelfbewuste tweede helft meer had verdiend, maar evenals in de thuiswedstrijd tegen DSO na negentig minuten met lege handen staat.

Achtste plek

DoCoS blijft door de nederlaag bij DSO op de achtste plek, maar ziet nummer twaalf Soccer Boys dichterbij komen tot op drie punten omdat de Bleiswijkers wonnen van RCL. De nummers 9, 10 en 11, Berkel, Kagia (dat bij Vitesse Delft verloor) en SVC ’08 (dat nog twee keer moet inhalen) behoren met DoCoS, Soccer Boys en nummer zeven Te Werve, dat evenveel punten heeft als DoCoS, tot de ploegen die strijden tegen plek 11 en 12, die aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekenen.

DoCoS ontvangt komende zaterdag HVC ’10 dat vandaag verrassend verloor van Westlandia en daarmee zijn kansen om mee te doen in de titelrace fors verkleinde.

Karakteristieken

DSO – DoCoS 3-2 (2-0). 18. 1-0. Timo Reinhardt, 30. 2-0. Tim Ceder, 51. 2-1. Dylan Victory (penalty), 62. 2-2. Mitchel Klein, 90. 3-2. Timo Reinhardt.

Opstelling DoCoS: Tim de Boer, Mitchel Klein, Iljes Amine, Michael van Voorthuizen, Rowin Peet, Max Arnoldus, Dylan Victory, Quendrim Gashi (69. Tycho Douwes), Martijn Guijt (46. Chris van Empel), Milan Flippo (90. Mark de Vink), Kars Bisschop.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq