DoCoS op valreep naast HVC '10

DoCoS heeft in het restant van het duel tegen tien spelers van HVC ’10 in de slotfase toch nog een punt uit het vuur gesleept.

LEIDEN, 28 april 2018 – DoCoS heeft aan het restant van het eerder bij 1-1 gestaakte duel tegen HVC ’10 een gelijkspel overgehouden: 2-2. DoCoS kwam zelfs op achterstand tegen tien HVC’ers, maar in de slotfase sleepte DoCoS een punt uit het vuur. Daarmee vergroot DoCoS de voorsprong op TAVV, die op nummer twaalf staat wat aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent, tot zes punten. Bovendien passeert DoCoS stadgenoot Lugdunum, op doelsaldo.

DoCoS-doelman Joris van Harmelen mocht zaterdagmiddag om half drie met een vrije trap, net buiten het strafschopgebied van DoCoS, het restant van 37 minuten van het eerder gestaakte duel aftrappen. Met elf Leidse tegen tien Hoekse spelers mocht DoCoS proberen de 1-1 tussenstand van het op 3 februari gestaakte duel een positieve draai te geven. Toen werd dat duel tussen beide ploegen gestaakt omdat aanvoerder Michael van den Bos na een rode kaart weigerde het veld te verlaten. De KNVB besliste dat het duel moest worden uitgespeeld zonder strafpunten voor de HVC’ers maar met handhaving van de rode kaart voor Van den Bos. De bezoekers wisten dat zij bij winst de tweede periodetitel naar zich konden toetrekken ten koste van Die Haghe.

In last

DoCoS begon echter voortvarend, met aanvalspogingen over de linker- en rechterflank via Nils Slingerland en Lars de Ridder. De fanatiek spelende bezoekers kregen na zeven minuten spelen onverwacht wat zij wilden: een voorsprong. De bal kwam uit een vrije trap vanaf de linkerkant hoog in het strafschopgebied. Doelman Joris van Harmelen torende boven iedereen uit, maar kreeg de bal niet klemvast te pakken. De op de grond vallende bal werd door de mee opgerukte verdediger Steve Escalona zonder aarzeling in het verlate doel geschoven: 1-2. Daarmee was niet alleen DoCoS in last maar ook Die Haghe, die bij deze stand een beslissingsduel tegen HVC zou moeten spelen om de periodetitel, en Valken ’68 omdat de Valkenburgers dan met een huidige derde plek uitgeschakeld zouden worden voor de nacompetitie om promotie.

Luchtmacht

DoCoS speelde vanaf dat moment niet alleen tegen HVC ’10 maar ook tegen zichzelf en vooral tegen de klok. Een wedstrijd van 37 minuten voelt heel anders dan een duel waarin je ook nog een tweede helft van 45 minuten kunt spelen. In de haast gingen op deze post-Koningsdag de ballen uit voorzetten en hoekschoppen of te ver, of te hoog, of te laag, maar in ieder geval niet op maat om de Hoekse defensie uiteen te spelen. En als een bal dan een keer redelijk viel, moesten de lange mensen van DoCoS zich in allerlei bochten wringen om de bal de goede richting in te koppen.

Vlak voor tijd werd met daarmee afgerekend bij een hoekschop vanaf rechts, genomen door Lars de Ridder. De bal werd door Steven Knijnenburg ingekopt, weggewerkt door een Hoekse verdediger waarna de bal voor de voeten kwam van Chris van Empel. De spits haalde verwoestend uit en de bal vloog als een pijl in de verste hoek: 2-2. DoCoS rook dat er meer in zat, kreeg nog een aantal hoekschoppen en een vrije trap voor Van Empel net buiten de zestien maar wist in de resterende paar minuten plus drie minuten blessuretijd doelman Adam Poortman niet nog een keer te verschalken.

DoCoS naar tiende plaats

DoCoS komt door het gelijkspel (2-2) tegen HVC ’10 op gelijke hoogte met Lugdunum, maar ruilt van positie met de stadgenoot en wordt dus tiende in de stand. De afstand tot TAVV, dat op de twaalfde plaats staat wat aan het einde van het seizoen nacompetitie om behoud betekent, groeit naar zes punten, met nog drie duels te spelen. Die Haghe pakt door het gelijkspel van DoCoS tegen HVC ’10 de tweede periodetitel. En dat is gunstig voor de runnersup Valken ’68 en UVS met het oog op de plekken voor de nacompetitie om promotie.

DoCoS staat komende zaterdag stil, en hervat de competitie een week later, zaterdag 12 mei, met de stadsderby bij nummer twee van de ranglijst, UVS.

Karakteristieken – DoCoS – HVC ’10 2-2, 1e deel op 3 februari, gestaakt bij 1-1, restant 37 minuten 1. Robin van de Bos 0-1, 37. Chris van Empel 1-1, 61. Steve Escalona 1-2, 87. Chris van Empel 2-2. Opstelling restant duel: Joris van Harmelen, Michael van Voorthuizen, Danny Maaskant, Tim Gonlag, Steven Knijnenburg, Joshua Overvliet, Simon Jouby, Thomas Goebel, Lars de Ridder, Chris van Empel, Nils Slingerland.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq