DoCoS op zoek naar herstel tegen Sportclub Monster

DoCoS speelt zaterdag voor het eerst sinds eind januari weer voor eigen publiek. Te gast is Sportclub Monster.

Leiden, 8 maart 2017 – DoCoS speelt zaterdag zijn tweede thuiswedstrijd in dit kalenderjaar. Voor het eerst sinds eind januari wordt er weer voor eigen publiek gespeeld. Te gast is het onberekenbare Sportclub Monster. DoCoS, inmiddels afgezakt naar de vierde plaats, mag tegen Sportclub Monster op zoek naar herstel na de twee achtereenvolgende nederlagen tegen koploper Te Werve en hekkensluiter Kethel Spaland.

Vooral de nederlaag tegen hekkensluiter Kethel Spaland was een teleurstellend resultaat. In Schiedam verloor DoCoS met 2-1. “Als we normaal spelen winnen we deze wedstrijd gewoon. We moeten echt naar onszelf kijken en er iedere wedstrijd honderd procent voor gaan”, was middenvelder Sven Ravensbergen tegenover Leiden Amateurvoetbal zelfkritisch na de nederlaag van DoCoS tegen Kethel Spaland (1-2). De Leidse verrassing in 2C had zichzelf een weergaloze uitgangspositie kunnen verschaffen, maar schoot zichzelf in de voet. Het blijft niettemin ongekend spannend bovenin, en dus kan het ensemble van Nico van der Salm vol goede moed de derde periode ingaan. Te beginnen met een thuisduel met Sportclub Monster. “Ik durf daar na zaterdag niets meer over te zeggen”, was Ravensbergen afgelopen

(lees verder na de foto)

Sven Ravensbergen: “We moeten alles geven” (Foto/DoCoS/pr)

zaterdag voorzichtig. “Eerst moeten we nu met volle inzet gaan trainen en de wedstrijden spelen. We moeten weer voor elkaar door het vuur gaan en op onszelf concentreren. Ik heb ook eigenlijk niet eens naar de andere uitslagen gekeken. Als we alles geven en er volle bak ingaan, weet ik zeker dat we uit deze mindere fase komen. Daar geloof ik echt in.”

Gelijkspel in Monster

DoCoS speelde begin november in Monster met 2-2 gelijk en dat was een tegenvallend resultaat omdat DoCoS na een soevereine eerste helft met 0-2 leidde. In de tweede helft liet DoCoS zich de kaas van het brood eten en moest genoegen nemen met een puntendeling.

Voor eigen publiek is Sportclub Monster sowieso een lastige tegenstander. Niet alleen DoCoS speelde er gelijk, ook koploper Te Werve kon een voorsprong niet over de streep trekken en moest met 2-2 genoegen nemen terwijl nummer drie RCL zelfs afgelopen maand met een 2-1 nederlaag in het Monsterse gras moest bijten. In Leiderdorp kwam RCL overigens evenmin tot winst en moest volstaan met een 2-2 gelijkspel tegen Monster. De beste prestatie leverde Sportclub Monster in Leiden toen het eind oktober bij UVS met maar liefst 2-6 wist te winnen. Sportclub Monster staat na het verlies vorige week bij VDL (3-2) op een tiende plaats en zou met die klassering aan het einde van het seizoen, precies een punt en een plek boven UVS, gevrijwaard blijven van nacompetitie-voetbal tegen degradatie. De inzet voor zaterdag is daarom duidelijk: DoCoS zoekt herstel om aansluiting bij de top van de tweede klasse te houden terwijl Sportclub Monster strijdt tegen degradatievoetbal.

Fusie van Monster en Polanen

Sportclub Monster is een fusieclub uit het gelijknamige Westlandse dorp Monster dat ongeveer 14 duizend inwoners telt. Tot 2012 had Monster twee voetbalverenigingen: vv Monster en sportvereniging Polanen. VV Monster, opgericht in 1945, kwam vanaf 1987 vooral in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal uit. Bij de fusie in 2012 eindigde vv Monster als 2e in de derde klasse. Op hetzelfde sportpark in Monster speelde ook Sportvereniging Polanen, dat vanaf 2007 ook in het zaterdagvoetbal uitkwam. Sportvereniging Polanen was in 2007 de opvolger van zondagvereniging RKSVM. Sportclub Monster ontstond in 2012 dus als fusieclub van vv Monster en Sportvereniging Polanen en debuteerde in de tweede klasse C met een vierde plaats. Dat was het beste resultaat van de voetbalclub uit Monster in de gemeente Westland. Daarna scoorde Sportclub Monster een 5e, 9e en vorig seizoen een 8e plaats in de tweede klasse C.

Even groot als DoCoS

Sportclub Monster is bijna even groot als DoCoS en komt uit met 47 teams in de competitie. Behalve het eerste elftal in de 2e klasse, speelt het tweede elftal in de reserve 1e klasse. Van de jeugdteams spelen de JO17-1 en de JO13-1 in de eerste klasse.

De competitiewedstrijd tussen DoCoS en Sportclub Monster begint zaterdag om 14.30 uur op het sportpark van DoCoS aan de Haagsche Schouwweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq