DoCoS op zoek naar winst tegen SVC '08

DoCoS gaat in de vierde thuiswedstrijd van het seizoen, tegen SVC ’08 uit Scheveningen, op zoek naar de eerste thuisoverwinning.

LEIDEN – DoCoS ontvangt zaterdag SVC ’08 uit Scheveningen, een onbekende, nieuwe tegenstander. De Scheveningers werden twee jaar geleden kampioen in de 2e klasse C maar keerden na een verblijf van een seizoen in de 1e klasse terug in de 2e klasse. DoCoS gaat tegen SVC ’08, dat een punt meer heeft, op zoek naar de eerste thuiszege.

SVC ’08 bestaat komende zomer tien jaar. De fusieclub ontstond in 2008 uit het samengaan van JAC en SV ’35. De aanleiding was een speciale: op het sportcomplex van JAC werd toen besloten om de nieuwe Amerikaanse ambassade te bouwen, die om veiligheidsredenen op zoek was naar een andere locatie in plaats van de huidige plek in de Haagse binnenstad. De gemeente Den Haag beloofde JAC en SV ’35 een nieuwe accommodatie met twee kunstgrasvelden en na enkele emotionele vergaderingen gingen de leden akkoord.

JAC had er in 2008 net een seizoen tweede klasse opzitten na een verblijf van vijf seizoenen in de zaterdag 1e klasse. SV ’35 speelde onder in de 3e klasse. De fusieclub SVC ’08 eindigde in zijn debuutjaar als zevende en bleef vijf seizoenen lang een middenmotor, maar plaatste zich wel drie keer voor de nacompetitie om promotie. De betere periode brak aan in 2014. In dat jaar werd SVC ’08 vierde, een seizoen later vijfde en in 2016 volgde de bekroning: het kampioenschap voor SVC ’08 dat naast belagers Westlandia en RCL voor bleef. Het verblijf in de eerste klasse was van korte duur: SVC ’08 eindigde als twaalfde, werd veroordeeld tot de nacompetitie en delfde tegen tweede klasser DCV uit Krimpen het onderspit.

SVC ’08 telt ruim vijftig teams, waaronder twaalf seniorenelftallen en vier veteranenteams. Het hoogste jeugdteam, de JO19-1 komt uit de dezelfde eerste klasse als de JO19-1 van DoCoS. Beide teams treffen elkaar zaterdag toevalligerwijs ook, op het sportpark van SVC ’08.

Ongeslagen

De vaandelteams van DoCoS en SVC ’08 ontmoetten elkaar in Leiden. DoCoS treft in SVC ’08 een tegenstander die nog ongeslagen is. De Scheveningers wonnen thuis in het openingsduel met 3-2 van UVS en speelden daarna twee keer gelijk, eerst tegen TAVV (1-1) en afgelopen zaterdag tegen HVC ’10 (1-1). Op vreemde bodem won SVC ’08 overtuigend met 1-5 bij CVC Reeuwijk, speelde knap met 2-2 gelijk bij koploper Lugdunum en heeft komende dinsdag nog een tweede helft te spelen bij Voorschoten ’97, waar begonnen wordt met een achterstand van 2-0. De Scheveningers hebben 9 punten uit vijf duels, dat is een punt meer dan DoCoS.

Een voorspelling is moeilijk te doen, want waar SVC ’08 wel een punt pakte bij Lugdunum (waar DoCoS) verloor, moest SVC ’08 genoegen nemen met een gelijkspel tegen HVC ’10 terwijl DoCoS van de ploeg uit Hoek van Holland won. Bovendien won DoCoS zaterdag overduidelijk van en bij Voorschoten ’97, tegen welke ploeg SVC ’08 nog een 2-0 achterstand moet zien te repareren.

Voor zowel DoCoS als SVC ’08 betekent winst in de eerste officiële ontmoeting ooit tussen beide clubs aansluiting naar het bovenste deel van de ranglijst. Winst betekent voor DoCoS ook de eerste thuiszege, na twee keer onbeslist (1-1 tegen RCL en 2-2 tegen Honselersdijk) en de 2-3 nederlaag tegen DSO. Een gelijkspel of nederlaag betekent voor zowel DoCoS als SVC ’08 terugval in de (lagere) middenmoot.

De aftrap zaterdag van DoCoS tegen SVC ’08 is gepland om 14.30 uur op het sportpark aan de Haagsche Schouwweg.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq