DoCoS pakt drie belangrijke punten tegen HVC ’10

DoCoS heeft zichzelf beloond met een 4-2 zege tegen HVC ’10 en pakt daardoor aan de vooravond van de stadsderby tegen koploper UVS drie belangrijke winstpunten.

LEIDEN, 16 april 2022 – DoCoS heeft zichzelf een mooi Paascadeau geschonken door in extremis het duel tegen HVC’10, een van de toppers in de tweede klasse C, met 4-2 te winnen. DoCoS pakt daardoor drie belangrijke winstpunten in de strijd om klasse behoud. DoCoS gaat daardoor als de nummer zeven naar de stadsderby komende zaterdag bij stadgenoot en koploper UVS.

DoCoS ontving een gehavende HVC ’10, dat twee van zijn beste spitsen door blessures moest missen. Desondanks waren de gasten uit Hoek van Holland in de boeiende openingsfase als eerste het dichtst bij een doelpunt maar Reurink schoot de bal in vrije positie ruim over het Leidse doel. Aan de andere kant mocht Milan Flippo ruiken aan een doelpunt maar ook hij had het vizier niet op scherp staan.

Open kans

DoCoS speelde een fanatieke eerste helft, zette druk op de Hoekse tegenstander waar het kon, kwam na een kleine twintig minuten goed weg toen Bouwhuis een open kans miste. Een minuut later sloeg DoCoS aan de andere kant toe. De bal kwam uit een voorzet van Kars Bisschop bij Milan Flippo, die de bal goed controleerde en vervolgens de Hoekse doelman kansloos liet: 1-0.

Prima doelpunt

DoCoS wist de Hoekse defensie, die goede en slechte momenten afwisselde, een kleine tien minuten later opnieuw uiteen te spelen wat een tweede treffer opleverde. De bal kwam uit een prima voorzet van Mitchel Klein bij Kars Bisschop aan de linkerkant die vervolgens met een uitstekende voorzet de bal voor het doel bracht waarna Quendrim Gashi raak schoot: 2-0, tevens de ruststand.

Onheil

Na rust ging DoCoS meer naar achteren leunde, slaagde er niet meer in voldoende druk te zetten op de tegenstander en riep langzaam maar zeker het onheil over zich af. Hoekse treffers konden niet uitblijven. Eerst schoot Dave Kram raak, en vervolgens was Jorn Groothuizen het meest alert bij een afvallende kopbal: 2-2.

Cruciale redding

DoCoS leek rijp voor de slacht. Nog geen minuut na de Hoekse gelijkmaker kwam Dave Kram opnieuw vrij voor het Leidse doel, maar de debuterende doelman Jeroen Krabbendam, die door blessures en vakantie van de selectiekeepers en schorsing van eerste doelman Mitchel van Abswoude uit het zesde was gehaald, bleef koel en verhinderde een Hoekse voorsprong. Een cruciale redding die DoCoS inspireerde: nog geen minuut later kwam DoCoS weer op voorsprong al kostte het de ingevallen aanvallers Martijn Guijt en Jeroen Boogmans wel de nodige moeite; Boogmans gaf het laatste tikje en zette de 3-2 op het bord.

Spannend slot

Wat restte was een spannende slotfase waarin HVC vergeefs probeerde een tweede keer terug te komen en DoCoS uiteindelijk diep in blessuretijd nog een keer toesloeg. De felle en energieke Tycho Douwes kreeg bij de linkerhoekvlag de bal, gaf een prima voorzet waarna de volledig vrijstaande Kars Bisschop met een fraai schot van de bal aan alle onzekerheid een einde maakt: 4-2.

Zevende plek

DoCoS stijgt door de zege, die vooraf niet was verwacht, tegen HVC ’10 van de achtste naar de zevende plaats. Wat belangrijker was: de afstand tot de nacompetitieplekken om behoud werd met drie punten vergroot tot vier punten want zowel Berkel (2-0 nederlaag bij Kagia) als Soccer Boys (0-1 nederlaag tegen UVS) verloren.

Stadsderby

DoCoS gaat zaterdag met zelfvertrouwen op bezoek bij koploper en nummer één titelkandidaat UVS in de enige, echte Leidse stadsderby waarin de blauwwitten zich geen puntenverlies kunnen veroorloven om nummer twee DSO, dat ook nog naar UVS komt, op afstand te houden.

Karakteristieken

DoCoS – HVC ’10 4-2 (2-0). 20. 1-0. Milan Flippo, 29. 2-0. Quendrim Gashi, 67. 2-1. Dave Kram, 79. 2-2. Jorn Groothuizen, 82. 3-2. Jeroen Boogmans, 90+5. 4-2. Kars Bisschop.

Opstelling DoCoS: Jeroen Krabbendam, Mitchel Klein, Iljes Amine, Michael van Voorthuizen, Rowin Peet, Max Arnoldus (82. Floyd de Ridder), Dylan Victory, Quendrim Gashi (46. Tycho Douwes), Milan Flippo (62. Martijn Guijt), Chris van Empel (62. Jeroen Boogmans (86. Mo Gassama)), Kars Bisschop.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq