DoCoS pakt op het nippertje een punt in Zwammerdam

DoCoS heeft zich in de slotfase van de uitwedstrijd bij Zwammerdam toch nog met een belangrijk punt beloond: 2-2.

DoCoS behaalde evenals vorig seizoen een gelijkspel in en tegen Zwammerdam. Vorig jaar werd het 1-1, afgelopen zaterdag 2-2. Voor DoCoS was dat een gelijkspel op het nippertje want pas drie minuten voor tijd viel de gelijkmaker. DoCoS behaalde daarmee een belangrijk punt.

De eerste helft gaf twee partijen te zien die streden om het initiatief in de wedstrijd. DoCos schiep zich een licht veldoverwicht, was iets feller, maar tot veel kansen leidde dat niet. In de 29e minuut was het DoCos dat de leiding nam. Chris van Empel profiteerde van onzorgvuldig verdedigen van Swammerdam: 0-1.

Vlak voor rust liet DoCoS de gastheren terug in de wedstrijd komen. Uit het niets viel de gelijkmaker en op de drempel van de theepauze viel de bal voor de voeten van een van de Damse spelers die verrassend en doeltreffend de bal in het doel van DoCoS schoot.

Na rust werd DoCoS onder druk gezet door Zwammerdam dat geen definitieve beslissing kon forceren. DoCoS moest het initiatief aan de gastheren laten, zag dat de thuisploeg enkele kleine kansen kreeg maar daar niets mee deed zodat DoCoS in de wedstrijd bleef. Drie minuten voor tijd betaalde zich dat uit toen Mitchel Klein profiteerde van een dekkingsfout in de verdediging van Swammerdam: 2-2.

DoCoS blijft op 8e plaats

DoCoS blijft door het gelijkspel bij Zwammerdam op de 8e plaats. De afstand tot de nacompetitieplaatsen is door het gelijkspel gegroeid tot 8 punten, met nog 3 wedstrijden te spelen. Komende zaterdag kan DoCoS zich helemaal vrij spelen. Op bezoek komt Roodenburg dat de punten hard nodig heeft om degradatie te ontlopen.

Opstelling DoCoS: MItchel van Abswoude, Danny Sjaardema, Rico Bouwmans, Danny Boers, Rowin Peet, Zoey de Jong, Arthur Schiebroek (Niels van der Linden), Wim de Bolster, Melvin van Gent (Mitchel Klein), Chris van Empel, Rob van Noort.

Contact

R.K.S.V. DoCoS
Haagseschouwweg 5
2332 KG Leiden

Kantine
071-5768279

Ontwerp & realisatie mediafabriq